Finlandiya vizesi tıpkı diğer ülkelerde de olduğu gibi ülkeye giriş açısından zorunlu bir durumdur. Eşsiz bir doğa harikası olan Finlandiya, yıllar boyu turistleri kendisine çeken bir ülke olmuştur. Sadece doğal güzellikleri için değil aynı zamanda kibar ve iyi halkı ile de sevilmeye devam edilmektedir. Bu güzel ülkeye herhangi amaçlarla ziyaret edebilmek için mutlaka vize başvurusunda bulunmak ve vize almak gerekmektedir. Finlandiya hükumeti, maalesef vizeleri olmadan ziyaretçileri kabul etmez. Dolayısıyla vize başvurusunda bulunmayıp ve vize sahibi olmayıp seyahat planlarsanız, planlarınız suya düşecektir.


Finlandiya’ya Seyahat Etmek
Finlandiya vizesi işlemleri Finlandiya’ya gidebilmeniz için eğer Schengen Bölgesi içerisinde yer alan ülkelerden birinden gitmeyecekseniz, mutlaka vize almanız gerekmektedir. Shengen Bölgesi’ne geçmek ve de içeride diğer ülkelere de gidebilmek için, bu vize muhakkak alınmak durumundadır. Vize başvurusu dosyanızı hazırlamaya başlamadan önce hangi bilgilere ihtiyacınız olduğunu ve eklemeniz gereken evrakların çok önemli olduğunu bilmeniz de fayda vardır. Öncelikle seyahat amacınızı gayet anlaşılır bir şekilde belirten bir dilekçe yazmanız gerekmektedir.
Böylelikle Finlandiya Shengen vizesi için başvuruda bulunurken hangi vize alanından başvurmuş olduğunuz da anlaşılmış olacaktır. Finlandiya vize başvuru formu da eksiksiz ve doğru şekilde doldurulmalıdır. Bu bilgilerin net olması çok önemlidir çünkü yanlış vize alma ihtimaliniz de vardır. Vizeler kendi aralarında: aile ve arkadaş ziyareti vizesi, iş gezisi vizesi, ticaret vizesi, turist vizesi, eğitim vizeleri vb. gibi çeşitlere ayrılmaktadır. Aynı zamanda Finlandiya turistik vize ile başka Schengen ülkelerine de ziyarette bulunacaksanız, hangi ülkede daha uzun kalacağınızı belirtmeniz gerekmektedir. Bu tür bilgiler vize veren konsoloslukların size güvenmesi açısından önemli bilgilerdir.
Finlandiya Vizesi Ne Zaman Çıkar ?
Genellikle Finlandiya vize başvuru işlemlerinden sonra çıkma süreleri evraklarınızın tamamlanması ve konsolosluğun ek evrak talep edip etmeyeceğine göre değişkenlik gösterebilir. Finlandiya Konsolosluğu bazı koşullarda sizden ek evrak talep edebilir ve başvurunuzu daha detaylı incelemek isteyebilir. Bu tür durumlar ise elbette vizenin çıkma ya da çıkmama süresini etkileyecektir. Finlandiya vizesinin açıklanma süresi genelde 5 gün gibi olsa da bu ek talepler ile 10 güne kadar uzama gösterebilir. Vizenizin durumunu öğrenmek için konsoloslukları arayarak bilgi talep edebilirsiniz.

Finlandiya Büyükelçiliği Vize
Finlandiya Büyükelçiliği vize işlemlerinizi yapabileceğiniz yerler arasındadır. Finlandiya’nın ülkemizde bulunan resmi temsilciliğidir. Bu kurum Türk ve Fin vatandaşlara hizmet verir ve vize işleri ile ilgilenir. Finlandiya ile Türkiye arasındaki siyasal, ticari, kültürel ve ekonomik olayları inceler ve iş birliği ilerletmeye yönelik konularda hizmet verir. Bunun dışında Finlandiya’nın Türkiye sınırların içerisinde daha iyi tanınması amacından oldukça önemli bir kurumdur. Diplomatik temsilciliğinin başında gelir.
Finlandiya Büyükelçiliği Vize Başvurusu
Finlandiya Büyükelçiliği, Finlandiya vizesi başvurularını değerlendirebilir ve buna yetisi vardır. Tüm illerimize de bu hizmeti vermektedir. Kısa süreli olan vize başvuruları doğrudan kabul etmez ve yetki vermiş olduğu kurumlar üzerinden evrak talep etmektedir. Oturum izni isteyen bireylerin ise direkt şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru yapmak için mutlaka Finlandiya vize randevusu almanız gerekmektedir.
Finlandiya Büyükelçiliği Finlandiya vizesi işlemleri için öncelikle bir başvuru formu talep eder. Bu form, elektronik ortamlarda online bir şekilde doldurulur ve diğer formların arasında koyularak hizmetlilere teslim edilir. Form doldurulduktan sonra ve fotokopisi alındıktan sonra ise tam olarak 9 gün geçerliliğe sahiptir. Bu süre içerisinde başvurunuzu yapmanız gerekmektedir. Aksi taktirde 9 günü aşarsanız başvurunuz geçersiz sayılacaktır. Finlandiya vize formu ise en doğru şekilde doldurulmalıdır.
Finlandiya Büyükelçiliği Konsolosluk Hizmetleri Nelerdir?
Ankara’da bulunan Finlandiya Büyükelçiliği, Türkiye’de kalıcı veya geçici ikamet etmekte olan Fin vatandaşlarının bir takım konsolosluk ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bu hizmetlerden bazıları aşağıda verildiği gibidir:
Pasaport ve kimlik işlemleri büyükelçilikten halledilir. Büyükelçilik süresi dolmuş olan ya da kaybolan pasaportların değişmesi konusunda yardımcı olur, yenisini talep edebilirsiniz. Yaşam, ölüm ya da doğum belgesi gibi belgeleri büyükelçilikten alabilirsiniz.
Noter hizmetlerini de büyükelçiliklerden halledebiliriz. Aslına uygun evrak çoğaltımı, tercümenin onay alması gibi birtakım noter hizmetlerini alabilirsiniz. Finlandiya Büyükelçiliği Vize yazımız devam ediyor.
Finlandiya Büyükelçiliğinin Çalışma Saatleri;
Finlandiya Büyükelçiliği Pazartesi ile perşembe arasında 08.30 ile 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Cuma günleri ise 08.30 ile 15.15 saat aralarında hizmet verir. Hafta sonları kurum kapalıdır.

Finlandiya Konsolosluğu Vize
Finlandiya Konsolosluğu vize işlemlerinizi yapabilmenize imkân sağlamaktadır. Finlandiya soğuk iklimi ve buz dağları ile milyonların ilgisini çekmeye devam etmektedir. İskandinav ülkeleri arasından en görkemli ve en güzeli olarak dikkat çeken Finlandiya ülkesine seyahat yapabilmek için bireylerin çeşitli işlemlerden geçmiş olması gerekmektedir. Finlandiya vize başvurusu işlemleri Finlandiya Konsolosluğu tarafından yürütülür ve bir sonuca bağlanır. Üç aydan daha kısa bir sayahat için Schengen vizesi başvurusu yapılmalıdır, fakat üç aydan daha fazla kalmayı düşünüyorsanız mutlaka oturma izni almak zorundasınız.
Oturma izni olmadan ülkeye kalmaya çalışırsanız, ciddi suçlar ile yargılanma riskiniz olabilir. Dolayısıyla mutlaka doğru olan vizeyi temin etmelisiniz. Finlandiya vizesi işlemleri yapabileceğiniz konsolosluklarda aynı zamanda oturum izinleri başvurularını kabul ederken, Schengen vizeleri için ise konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş olan bir takım resmi kurumlar bu konu ile ilgilenmektedir. Finlandiya konsolosluğu vize prosedürlerinden muaf olan kişiler ise yeşil, siyah ve de gri pasaport sahipleridir. Bunun dışında umumi yani bordo pasaportu olan bireylerin Finlandiya’ya seyahat edebilmeli için mutlaka bir vize sahibi olmaları gerekmektedir.
Finlandiya Konsolosluğu Vize İşlemleri Nasıldır?
Finlandiya vizesi işlemleri için öncelikle pasaportunuzun Schengen yönetmeliğine uygun bir konumda bulunması gerekmektedir. Pasaportu olmayan bireylerin ise vize işleminden önce mutlaka pasaport almaları, pasaport süreleri dolmuş kişilerin ise pasaportlarını yenilemeleri gerekmektedir. Finlandiya konsolosluğu vize işlemlerini tatil günlerinde ve çalışma saatlerinin dışında değerlendiremez. Vizenizin zaman kaybı yaşamaması adına başvurunuzu uygun aralıklarda yapmış olmanız oldukça önemlidir.
Finlandiya Konsolosluğu, işlemleri yürürlüğe sokarken bireylere dil, din ve mezhep ayrımı yapmaksızın eşit olarak davranır. Bu nedenle başvuru formunuzdaki kişisel bilgilerden dolayı ayrımcılık yapılması söz konusu değildir. Finlandiya vize başvuru formu mutlaka doğru ve eksiksiz doldurulması gerekir.
Finlandiya Vizesinin Özellikleri Nelerdir?
Finlandiya Avrupa Birliği üyesidir ve aynı zamanda Schengen Bölgesi’nin içerisinde bulunur. Bu nedenle Finlandiya’yı ziyaret etmek isteyen T. C. vatandaşları mutlaka Finlandiya Konsolosluğu’na giderek vize almak için form doldurmaları gerekmektedir.
Schengen vize başvuruları, seyahatin planlandığı ülkenin konsolosluğundan ve ya da elçiliğinden yapılabilir. Eğer Finlandiya’ya seyahat planlıyorsanız, önce hangi amaçlar ile ziyarette bulunacağınızı iyice düşünüp bu gerekli kurumlara başvurabilirsiniz. Aynı zamanda bilgilerin eksiksiz ve net bir şekilde hazırlandığından da emin olmalısınız.

Finlandiya Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi
Finlandiya aile arkadaş ziyareti vizesi Finlandiya’ya aile ya da arkadaş ziyaret amaçlı gidiyorsanız, bunun için Finlandiya aile arkadaş ziyareti vizesi almış olmanız gerekmektedir. Bunun nedeni ise Finlandiya ile Türkiye arasında Vize sel bir anlaşma olmamasından kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla bordo pasaporta sahip kişilerin bu amaçla seyahat etmesi durumunda Schengen vizesi almaları gerekmektedir.
Fakat bunun haricinde yeşil, gri ve siyah pasaport sahipleri, Finlandiya’ya giderken herhangi bir vize almak zorunda değillerdir. Belirtilen pasaportlara sahip bireyler, 180 günlük zaman dilimi içerisinde toplam olarak 90 gün Finlandiya’da konaklayabilirler, daha fazla konaklamak için ülkeye giriş çıkış yapmaları gerekmektedir. Bu kural ihmal edilirse konsolosluklar ile sorun yaşanabilir.
Finlandiya Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi Gerekli Olan Evraklar
Finlandiya aile arkadaş ziyareti vizesi başvurusu yapacaksanız Finlandiya vizesi için yapılan başvurularda birtakım evrakların Finlandiya Cumhuriyeti Konsolosluğu’na gönderilmesi gerekir. Bu evraklar ise konsolosluk tarafından kontrol edilir ve aksi bir durum olmadığı takdirde vizenizin çıkışı sağlanır. İstenilmiş olan her evrak, konsolosluklar için büyük bir önem taşımaktadır ve bu sebeple evraklar arasında eksik bilgi barındırmamalısınız.
Finlandiya vizesi işlemleri sırasında düzenli ve net bir şekilde dosyalanmış olması gerekmektedir. Eksik evrak bulundurduğunuz taktirde vize çıkış tarihini uzar randevuyu tekrardan çağrılabilirsiniz. Fakat bazı durumlarda vizeniz ret de alabilir. Bu tür durumların yaşanmaması için evraklarınızı düzenli bir şekilde hazırlamalısınız.
Finlandiya Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi Sonuçlanma Süresi
Finlandiya’ya seyahat için başvuruda bulunmuş olduğunuz akraba, aile, arkadaş vizeniz, eksik ya da hatalı belgeler içeriyorsa ya da koşullar tam olarak yerine getirilmediyse biraz uzun sürebilir. Finlandiya vize başvurusu noktasında her başvuru, başvuru sahibinin kriterlerine bakılarak değerlendirilmektedir. Finlandiya Schengen vizesi genel olarak 8 ile 15 gün aralarında sonuçlanmaktadır. Tüm Türkiye genelinde yapılmış olan vize başvurularının incelenmesi ve karara bağlanması yetkisi sadece Ankara Finlandiya Büyükelçiliği’ne bağlı bir durumdur. İşinizin uzamaması adına vize başvuru için gerekli evrakları net bir şekilde hazırlamalısınız.
Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar
- Finlandiya Büyükelçiliği sizden ek bilgi talep edebilir ya da evrak isteyebilir, gerek görmüş olduğu durumlarda sizi görüşmeye de çağırabilir.
- Schengen vize başvurusu yapıldığında, seyahatiniz bittiğinde ülkeye geri dönüş sağlayacağınızı destekleyen birtakım belgeler sunmanız ve güven kazanmanız gerekmektedir.
- Geçerliliği olmayan ya da sahte belgeler ile yapılmış olan Finlandiya vize başvuruları işleminizi geciktirir ve ret almanıza sebep olabilir.
- Finlandiya vize formu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır.

Finlandiya Ticari Vize
Finlandiya Ticari vize Finlandiya’ya yapacağınız ticari ziyaretleriniz sırasında alınması gereken bir vizedir. Ticari vize, bir ülkeye resmi gezi, iş gezileri, konferanslar, eğitim amaçlı gidiş, ticaret fuarları, toplantılar gibi amaçlarla gidiliyorsa alınması gereken vizedir. Genellikle ticari vizelere iş adamları tarafından başvurulmaktadır. Finlandiya vizesi Finlandiya’ya bu sebeplerden dolayı gitmek istediğini açıkça belirten ve bunu evraklara destekleyen kişiler ticari vize başvurusunda bulunabilirler. Finlandiya ticari vizesi alımı sağlanmadan, yukarıda belirtilen amaçlar için ülkeye girilemez.
Finlandiya Ticari Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Ticari vizelere başvuru, Finlandiya turistik vizesi gibi yapılan başvurulardan çok farklı bir koşulda gerçekleşmez diyebiliriz. Finlandiya için ticari vize başvuruları, Finlandiya Konsolosluğu’nun yetki vermiş olduğu vize başvuru merkezlerinden yapılmaktadır. Bu merkezlerden randevu aldıktan sonra başvuru için gerekli işlemleri başlatırsınız ve en önemlisi de amacınızı kesin bir şekilde belirten bir dilekçe yazmanızdır. Finlandiya’ya gidiş amacınız kesin ve net olarak belirtilmelidir çünkü bazı durumlarda bu durum yanlış vize alımına kadar uzayabilir. Finlandiya vizesi başvuru formu işinizi ya da gidiş amacınızı belirten bir takım belgelerler ile konsolosluklara iletmelisiniz.
Finlandiya Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar
- Pasaport
- 2 adet biyometrik fotoğraf (son 6 ay içinde çekilmiş olması gerekmektedir)
- Kimlik fotokopisi
- Nüfus kayıt örneği
- Ticari vize olduğu için işinizi gösteren güncel bir belge
- Maaş bordrosu
- Banka hesap dökümü (genellikle son üç ile altı ay arası istenir)
Evraklar Nasıl Hazırlanmalıdır?
- Hazırlayacağınız evrak ve belgelerin tarihleri mutlaka güncen olmalıdır, eski belgeler ile vize başvurusunda yapmak doğru değildir.
- Evraklarınız Türkçe, İngilizce ya da Fince dilinde olabilir.
- Eksik evrak ile başvuruda yapıldığı taktirde konsolosluk sizden ek evrak isteyebilir ya da bazı durumlarda vizeniz ret alabilir. Finlandiya Ticari Vize hakkındaki yazımız tam gaz devam ediyor.
- Evraklar düzgün bir biçimde dosyalanarak merkeze iletilmelidir.
Finlandiya vizesi başvurularının sonuçlanma süreleri genellikle 15 günü olarak belirlense de bazen bu süre 5 güne de düşebilir. Bu tamamen sizin evraklarınızın eksiksiz olmasına ve konsolosluğun yoğunluğuna bağlı bir durumdur. Ticari vizenizin sürecini öğrenmek için konsolosluğu arayıp bu konuda bilgi talep etme hakkınız bulunmaktadır.

Finlandiya Turistik Vize
Finlandiya turistik vize Finlandiya’ya ticari amaçlarla olmaksızın seyahat edecek kişilerin alması gereken vize türüdür. Finlandiya’ya ziyaret edecek kişiler bu vize olmadan turistik gezilerini gerçekleştiremez. Finlandiya vize başvurusu iki ayrı çeşide ayrılmaktadır. Bunlardan biri 90 günü aşmayacak şekilde alınan kısa süreli vizeler, yani Schengen vizesi, diğer türü ise üç aydan çok daha uzun kalmak isteyenlerin alması gereken oturma izni vizesidir.
Finlandiya turist vizesi ise tabii ki Schengen vizesi kategorisindedir. Finlandiya’ya turistik gezi amaçlı gitmek isteyen her birey, parmak izi verebilmek için şahsen kurumlara gelmelidirler. Bunun dışında elbette başvuru formlarının eksiksiz ve düzenli bir şekilde hazırlanması gerekmektedir.
Finlandiya Turistik Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Finlandiya vizesi başvuruları, Finlandiya’nın diplomatik temsilciklerinin yetki vermiş olduğu başvuru merkezleri vasıtasıyla yapılmaktadır. Finlandiya turistik vizenin başvuru işlemlerinin başlayabilmesi için öncelikle ilgili vize merkezlerinden randevu alınmalıdır, aynı zamanda vize başvuruları elektronik ortamda tamamlanmaktadır. Finlandiya turistik bize başvurularınız değerlendirilip sonuca ulaşma yetkisi sadece Finlandiya Konsolosluğu’nundur ve onlar tarafından yapılmaktadır.
Finlandiya Turistik Vizenin Başvurusu İçin Gerekli Olan Evraklar
- Finlandiya vize başvuru formu mutlaka olmalıdır. Konsolosluk tarafından oluşturulmuş olan başvuru formları eksiksiz bir şekilde hazırlanmalıdır.
- Pasaport olmadan seyahat edilemez. Pasaportun güncel olması gerekmektedir ve en az 2 sayfa boşluk olmalıdır.
- 2 adet biometrik fotoğraf eklenmelidir. Bu biometrik fotoğrafların ise mutlaka son 6 ay içerisinde çekilmiş olması gerekmektedir ve aynı zamanda arka fon beyaz olmalıdır.
- Nüfus kayıt ve kimlik fotokopileri dosyada bulunmalıdır. İkamet etmekte olduğunuz adres bilgileri tam olacak şekilde formda yerini almalıdır.
- Eğer çalışan bir bireyseniz maddi durumunuzu gösteren evraklar, öğrenciyseniz öğrenci belgesi gerekmektedir.
- Dilekçe yazmanız gerekmektedir. Finlandiya’ya neden gitmek istediğinize dair bir yazı yazmalısınız.
Finlandiya vizesi işlemleri yapıldıktan sonra genellikle 5 ile 15 günde sonuçlanmaktadır. Fakat bu durum konsolosluğa göre değişkenlik gösterebilir. Eksik bir evrak ya da aksi bir durum sonucu süreç uzayabilir ve konsolosluk sizden ek belge talep edebilir.

Finlandiya Vize Başvurusu
Finlandiya vize başvurusu için işe koyulmadan önce biraz bu güzel ülkeyi tanıyalım. Kuzey Avrupa ülkesi olan güzel ülke Finlandiya, Baltık Denizi kıyısında yer almakta olan bir İskandinav ülkesidir. Bu ülkenin başkenti Helsinki şehridir, kuzey tarafında Norveç ülkesi, doğu kesiminde Rusya, batısında ise İsveç bulunmaktadır. Finlandiya’nın resmi dili Fince’dir. Bunu dışında ülkede İsveççe ve Laponca da konuşulmaktadır. Ülke dünya genelinde dondurucu soğuğu ve doğal güzellikleri, gölleri ile bilinmektedir. Bu ülkenin yönetim şekli yarı başkanlık sistemidir ve Finlandiya Cumhuriyeti bağımsızlığını 6 Aralık 1917 tarihinde almıştır. Para birimleri ise Euro’dur.
Finlandiya Vize İstiyor Mu?
Finlandiya’ya ziyaret etmek istiyorsanız ve umumi yani bordo pasaport sahibiyseniz Finlandiya vizesi almak zorundasınızdır. Fakat diplomatik, hususi ve hizmet pasaportunuz varsa ülkeyi vizesiz de ziyaret edebilirsiniz. Fakat bu süre 180 gün geçerlidir ve aynı ülke içerisinde 90 günü geçmemek koşulu iledir. Dolayısıyla bordo pasaportumuz var ise Finlandiya vize başvurusunda bulunmalıyız. Vize başvurunuzu yapmak için mutlaka Finlandiya vize evrakları ve belgeleri eksiksiz şekilde sunulmalıdır.
Finlandiya vize işlemleri yaparak Finlandiya’yı ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımız, ülkeyi hangi amaç için ziyaret edeceklerini belirlemelidirler. Bu durum çok önemlidir dolayısıyla ne amaçla gidiyor olduğunuz konusunda iyi düşünmelisiniz. Finlandiya bir Avrupa Birliği ülkesidir ve bu durumda istediği vize de Schengen vizesidir.
Finlandiya vize başvurusu yapmak için başvuru merkezlerine elektronik ortamdan randevu alınması gerekir. Finlandiya vizesi randevusu almadan önce vize işlemleriniz için formunuzu eksiksiz ve net bir şekilde doldurduktan sonra çıktısını alıp imzalayıp, ülkenin diplomatik temsilciliklerin den birine götürmeniz gerekmektedir. Vize başvurunuz değerlendirip sonuca kavuşma yetkisi ise tamamen Finlandiya Cumhuriyeti Konsolosluğuna ait bir işlemdir ve belirli bir süre bekleyebilirsiniz.
Finlandiya’nın Vize İstemediği Ülkeler Nelerdir?
Finlandiya Cumhuriyeti Avrupa Birliği içerisindedir. Dolayısıyla Avrupa Birliği ülkelerinden vize istemeyebilir ve vize olmaksızın ülkeye giriş hakkı tanıyabilir. Bunun dışında Avrupa’da bulunup da Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkeler de vardır ve Finlandiya bu ülkelerden bazılarından vize istemez. Bu ülkeler: Andorra, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Faroe Adaları, Guernsey, Hırvatistan, İsviçre, İzlanda, Jersey, Karadağ, Kosova, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Man Adası, Moldova, Monako, Norveç, San Marino, Sırbistan, Ukrayna, Vatikan

Finlandiya Vize Evrakları ve Belgeleri
Finlandiya vize evrakları ve belgeleri Finlandiya seyahati öncesinde vize alınması için mutlaka tamamlanması gereken evraklardır. Finlandiya’ya hangi amaçla seyahat ediyorsanız edin yine de gerekli kurumlara vize başvuruları için birtakım evraklar sunmanız gerekmektedir. Bu evrak ve belgeler seyahat amacınıza göre değişkenlik gösterebildiği gibi, seyahat türüne göre vize çıkış süresi de uzayıp kısalabilir. Peki bu güzel İskandinav ülkesine gidiş için hangi evraklar gerekmektedir?
Finlandiya Vizesi İçin Gereken Evrak ve Belgeler Nelerdir?
- Finlandiya Vizesi Başvuru Formu: Vize için gereken en temel belge başvuru formudur. Reşit olmayan yolcular için formun kişinin anne ya da babası tarafından doldurulmuş olması gerekmektedir. Aynı zamanda Finlandiya seyahati için vize başvuru formu internet üzerinden online bir şekilde gerçekleşmektedir. Form doldurulma konusunda ise Schengen yetkili çalışanları sizlere danışmanlık sağlayacaktır.
- Pasaport: Pasaport seyahatin temel direğidir. Finlandiya vizesi alabilmeniz için pasaportunuzun geçerlilik süresi, seyahat sonundan itibaren en az üç ay olması gerekir. Aynı zamanda pasaportunuzda iki adet boş sayfa da bulunmalıdır. Pasaportta bulunan kimlik bilgileri, damga ve vizelerinin bulunduğu sayfalar fotokopileri ile beraber başvuruya sunulmalıdır.
- Nüfus Cüzdanı: Nüfus cüzdanı başvuru formunda mutlaka bulunmalıdır çünkü aksi taktirde vizenizin başvurusu oluşturulamaz. Nüfus cüzdanının arkalı ve önlü olmak üzere bir fotokopisi sunulmalıdır.
- İkametgah Örneği: Adresinizin tam olarak belirtilmiş olduğu bir kayıt örneği bulunmalıdır.
- Banka Hesap Dökümü: Genellikle son üç ayın banka hesap dökümleri istenmektedir. Bu banka hesap dökümleri kaşeli ve imzalı bir şekilde banka üzerinden temin edilmelidir ve bankanın imza sirküleri ile beraber konsolosluğa sunulmalıdır.
- Maaş Bordrosu: Finlandiya’ya seyahat etmek için yapmış olduğunuz vize başvurularında mutlaka çalışan bir birey iseniz son üç aya ait olan maaş bordosunu sunmanız gerekmektedir.
Finlandiya vize işlemleri için bu belgeleri tamamlamanız gerekmektedir. Sonrasında ise Finlandiya vize randevusu alınarak başvurular tamamlanabilmektedir.
Finlandiya Vize Evrakları Ve Belgeleri Listesi
Finlandiya vizesi için Finlandiya vize evrakları ve belgeleri listesi ve gerekli olan evraklar şu şekildedir:
- Çalışan kişilerin işveren tarafından yazılmış olan izin belgeleri ve hizmet dökümleri,
- Çiftçilik yapan kişilerin ziraat odasından onaylı bir şekilde gelen çiftçilik belgeleri,
- Şirket sahipleri için ticaret odası kayıtları, sicilleri ve vergi levhaları,
- Emekli bireyler için emeklilik belgeleri veya hesap cüzdanları,
- Öğrenciler için ise mutlaka öğrenci belgesinin gerekli merkezlere sunulması gerekmektedir.

Finlandiya Vize Formu
Finlandiya vize formu başvuru sırasında mutlaka sunulması gereken belgeler arasında yer almaktadır. Finlandiya’ya planlamış olduğunuz kısa süreli seyahatlerinizde mutlaka Schengen vizesi gerekmektedir. Finlandiya vizesi, turistik, aile ve arkadaş ziyaretleri, eğitim, kültürel gibi amaçlar için ülkeye gidecek olanlara verilmektedir. Schengen vizesi, Schengen ülkeleri içerisinde 180 gün geçerlidir fakat 90 gün aynı ülkeye kalmamak şartı ile. Bu süre içerisinde Finlandiya’ya çalışmayı düşünürseniz, kesin olarak oturma iznine başvurmanız gerekmektedir. Schengen vizesi olan kişilerin çalışmaları sadece vize ile yeterli olmaz, gizlice yürütüldüğü takdirlerde ciddi sonuçlara yol açabilir.
Finlandiya Vize Türleri Nelerdir?
Finlandiya vize türleri seyahat durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Finlandiya vize başvuru formu talep etmeden önce ülkeye hangi amaçlarla gideceğinizi mutlaka düşünmeniz gerekmektedir. Bu vize türlerine göre ücretler de kalma süreleri de değişebilir. Finlandiya vize türleri:
– Finlandiya Turistik Vize
– Finlandiya Aile / Arkadaş Ziyaret Vizesi
– Finlandiya Ticari Vize
– Finlandiya Eğitim, Sportif Aktivite Vizesi olarak belirli türlere ayrılmaktadır.
Finlandiya vize işlemleri için başvuru formları elektronik ortamlarda doldurulmaktadır. El ile doldurulmuş olan kâğıt formlar ise maalesef kabul edilmez. Finlandiya vize başvurusunda bulunmak istiyorsanız bu işlemi online olarak gerçekleştirmelisiniz. Doldurmuş olduğunuz başvuru formunun bir çıktısını alarak bir takım ek belgeler ile bu belgeleri gerekli kurumlara iletmeniz gerekmektedir.
Online olarak doldurulmuş olan Finlandiya vize formu geçerlilik süresi 9 iş günüdür. Aynı zamanda bu formu doldurabilmek için Finlandiya Konsolosluğu’nun yetki vermiş olduğu çeşitli kurumlardan da destek alabilirsiniz ve sizi yönlendirmelerini isteyebilirsiniz. Firmamız Long Vize Turizm İle Finlandiya Vize Formunuz için destek alabilirsiniz.
Finlandiya Vize Reddi
Finlandiya vize başvuruları bazen birtakım sebeplerden dolayı ret alabilir. Bunun başından gelen sebepler ise genellikle yanlış ve sahte evraklardır. Bunun dışında eksik ve net olmayan bilgileri içeren evraklar da sizin ret almanıza sebebiyet verebilir. Vizenizin ret alması durumunda ise itiraz etme hakkınız bulunmaktadır. İtiraza uğrayan dosyalar, Ankara’da Büyükelçilikte değerlendirme altına alınır ve değerlendirme süreci birçok sebebe göre değişkenlik gösterebilir. Aynı zamanda ödemiş olduğunuz ücreti de geri talep edemezsiniz çünkü Finlandiya vize başvuru formu doldururken bunu kabul etmiş oluyorsunuz.

Finlandiya Vize İşlemleri
Finlandiya vize işlemleri başlatabilmek için öncelikle Finlandiya’ya hangi amaçla ziyaret ettiğinizi iyice anlamanız gerekmektedir. Bu durumun önemi ise amacınıza göre uygun bir vize alacak olmanızdır. Eğer seyahat amacınız yanlış bir şekilde ifade edildiyse ülkeye farklı bir amaç için gidebileceğiniz vize almış olursunuz ve bu durum bazen can sıkıcı olabiliyor. O yüzden formlarımızın mutlaka düzenli ve anlaşılır olmalıdır.
Finlandiya vizesi Finlandiya’ya seyahat edebilmeniz için tabii ki Shengen vizesine başvurmanız gerekmektedir. Shengen vizeleri 180 günü kapsar ve sınırı geçmeden ülke içerisinde 90 gün geçerli olan vizelerdir. Yani ülkeden çıkmadan ülke içerisinde sadece en fazla 90 gün kalabilirsiniz. Aynı zamanda bu süre zarfı içerisinde çalışmak isteyen kişilerin mutlaka oturma iznine de başvurmaları gerekmektedir. Çünkü Shengen vizesi alan bireylerin bu ülkelerde çalışma hakları bulunmaz.
Schengen Vize Başvurularından Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Vize başvurunuzu eğer Finlandiya ülkesi üzerinden yapmayı planlıyorsanız, Shengen bölge girişiniz ve de en uzun kalış süreniz Finlandiya olmak zorundadır.
- Eğer seyahat etmeyi planladığınız ülkelerde eşit zamanlarda kalmayı planlıyorsanız, başvuru yapmış olduğunuz ülke mutlaka ilk giriş yapacağınız ülke olmalıdır. Aksi taktirde bir güven problemi yaşayabilirsiniz.
- Schengen vizeleri, seyahat amacınızı oluşturan ülkenin Konsolosluğu’ndan ya da Büyükelçiliği’nden teslim alınmalıdır. Genellikle bu vizeler bir sıkıntı yaşanmadığın takdirde 5 ile 15 gün aralığında sonuçlanmaktadır. Finlandiya Vize Randevusu formunu nasıl doldurmalısınız hemen bakalım.
Finlandiya Vizesi Form İşlemleri
Finlandiya seyahati için Finlandiya vize işlemleri zorunludur ve öncelikle bir başvuru formu oluşturmanız gerekmektedir. Bu başvuru formuna seyahat amacınızı, ne kadar kalacağınızı, başka bir ülkeye ziyaret edip etmeyeceğinizi mutlaka belirtmiş olmanız gerekmektedir. Bunun haricinde formun altına imzanızı atıp, biometrik bir fotoğrafınızı yapıştırmanız gerekmektedir. Finlandiya vizesi formu eksiksiz ve en doğru şekilde doldurulması gerekmektedir. Finlandiya Vize Randevusu yazımız tam gaz devam ediyor.
Diğer Gerekli Belgeler
Finlandiya vizesi randevusu vize evrakları tamamlandıktan sonra alınması gerekir. Başvuru için evrakların tamamlanması çok önemlidir. Düzenli hazırlanan bir başvuru formundan sonra:
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Daha önce seyahat ettiyseniz belgeleri
- Gelirinizi belirten belgeler ve son 5 ayın hesap hareketleri
- Çalışansanız çalışan kimliği belgesi, öğrenci iseniz öğrenci belgesi
- Sağlık sigortası

Finlandiya Vize Ücreti
Finlandiya vize ücreti, vizenin türüne, seyahat edecek bireyin yaş aralıklarına ve sahip olduğu vatandaşlığa göre birtakım değişikler gösterebilir. Aynı zamanda bu ücret ülkeye ne kadar kalınıp kalınmayacağına göre de azalıp artabilir. 90 günden daha kısa bir seyahat planladıysanız ve bunun için başvuruda bulunduysanız, Schengen vizesi C tipi, eğer 90 günden çok daha fazla bir süre ülkeye kalmayı düşünüyorsanız da D tipi vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. C ve D tipi olarak vizelerde de ücret değişikliği olabilir. Finlandiya vizesi ücretinin içinde aynı zamanda harç ücreti, koordinasyon ve işlem ücretleri de bulunmaktadır.
Finlandiya Vizesi İçin Konsolosluk Tarafından Karar Verilen Ücretler
Finlandiya vizesi için Vize ücretleri türlerine göre değişkenlik gösterdiği gibi, sizden vize türüne göre farklı bir ücret istemeleri oldukça normal bi durumdur. Finlandiya Konsolosluğu’nun belirlemiş olduğu ücretlere dair sabit rakamlardan bahsetmek doğru olmaz. Bu sebepten ötürü her bireyin kendisine özel durumundan ötürü farklı bir ödeme yapacağı da unutulmamalıdır.
Aynı zamanda konsolosluk dönem dönem ücret konusunda güncelleme de yapmaktadır. Ücretler hakkında en hakiki bilgiye ulaşabilmek için konsolosluklara danışmak doğru olacaktır. Ödemeler için belirlenmiş olan tarihlere de özellikle dikkat edilmelidir. Aksi durumda başvurular ret alabilir ve bu durum üzücü bir şekilde son bulabilir. Ödemeniz yapılmadan başvurunuzun değerlendirmeye alınması söz konusu bile değildir. Finlandiya Vize Ücreti yazımız tam gaz devam ediyor.
Finlandiya Konsolosluğu Vize Başvurusu
Finlandiya ülkesini ziyaret etmeyi planlıyorsanız ve T. C. vatandaşıysanız Finlandiya vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Finlandiya Konsolosluğu’nun yetkilendirmiş olduğu merkezlere giderek başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Konsolosluk kısa süreli vize başvuruları için genellikle işlem yapmaz ve bu durumda konsolosluğun yetki vermiş olduğu başvuru merkezlerine danışmak gerekmektedir.
Finlandiya’ya gidilmesi için Finlandiya vize işlemleri yapılmış olan başvurular, bazı kurumların vasıtasıyla gerçekleşmiş olsa da yine de karar veren kişinin Finlandiya Konsolosluğu olduğunu unutmamak gerekmektedir. Son söz tabii ki konsolosluğuna aittir ve ret almamak için evraklarınızın eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanmış olması önemlidir. Daha önce vize almış olmanız, vizenizin kesin olarak çıkacağı anlamına gelmemektedir.
Vize Reddi Durumunda Geri Ödeme Yapılır mı?
Vizenizin ret almış olduğu durumlarda Finlandiya vize ücreti adı altında ödemiş olduğunuz miktarın size geri ödenmesi söz konusu değildir. Çünkü vize başvuru formunu imzalayarak bu koşullarını kabul etmiş oluyorsunuz.

Finlandiya Vizesi Dilekçe Örneği
Finlandiya vizesi dilekçe örneği sayesinde Finlandiya seyahatlerinizde vize işlemlerinizde yer alan dilekçeyi en doğru şekilde yazabilirsiniz. Finlandiya’ya vize başvurusunda bulunacak kişilerin form ve dilekçe gibi gerekli belgelere sahip olmaları gerekmektedir. Finlandiya vize evrakları ve belgeleri ise eksiksiz ve düzenli bir şekilde olması, vizenin çıkış süresini hızlandırabilir. Başvurularda yazılmış olan dilekçeler konsolosluklar tarafından en fazla önem verilen ve dikkat edilen hususlardan biridir ve mutlaka özenli bir şekilde hazırlanmalıdır.
Finlandiya için vize başvurusunda bulunacak kişilerin öncelikle bu hususlara çok önem vermesi gerekmektedir. Yazılması gereken dilekçede özellikle ülkeye neden gidilmek istendiği, hangi amaçlar için gidileceği ve ne kadar kalacağına dair bilgilerin kesin olarak bildirilmesi gerekmektedir.
Dilekçe Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Finlandiya turistik vizesi dilekçe örneği adı altında toplanan belgeleri incelemiş olduğunuzda, bilgilerin hep sade, net ve doğru olduğunu görebilirsiniz. Finlandiya Konsolosluğu dilekçelere çok önem vermektedir ve vizenin ret alıp almaması konusunda oldukça önemli bir rol oynar. Peki dilekçe yazarken dikkat etmemiz gereken konular nelerdir? Aşağıda sıralanan unsurlara dikkat edelim:
Ülkeye yapılmak istenen ziyaretin amacı kesin bir şekilde belirtilmelidir. Mesela örnek verecek olursan turistin bir tur amaçlı gidecek olan kişi, turun içeriğinden bahsetmeli ve tur ile ilgili bir takım belgeleri dilekçeye eklemelidir. Finlandiya Vizesi Dilekçe Örneği yazımız devam ediyor
Seyahatin gerçekleşeceği tarihler mutlaka ama mutlaka açıkça belirtilmelidir. Finlandiya vizesi için başvuruda bulunacak bireyleri Finlandiya vize talep dilekçesinde ülkeye girecekleri tarihi ve ülkeden ayrılacakları tarihi kesin ve net bir şekilde belirtmelidir. Aynı zamanda bu süreç zarfında başka bir ülkeye de seyahat planlanıyorsa, o da mutlaka belirtilmelidir.
Seyahatin elbette ki masrafları olacaktır ve seyahat edecek kişinin bu masrafları nasıl karşılanacağını net bir şekilde ifade etmesi gerekmektedir. Finlandiya vizesi için dilekçe yazılırken bireyin seyahati boyunca karşısına çıkacak konaklama, hastalık gibi masrafların hangi şekillerde karşılanacağı da belirtilmelidir.
Finlandiya Konsolosluğu’na başvuru ile verilmiş olan belgeler ve vize talep dilekçesinden bulunan bilgilerin birbirleri ile uyuşması gerekmektedir
İki Dilekçe Gerektiren Durumlar Nelerdir?
Finlandiya vizesi işlemleri başvurularında bulunacak kişiler SSK’lı çalışanlar ise, çalışmakta olduğu firmaların yetkilisi tarafından, seyahat tarihleri aralıklarında izinli oldukları beyan edilmelidir. Dilekçede yetkilinin kaşesi ve imzası bulunmalıdır, bu dilekçe konsolosluğa iletilmelidir.
Başvuruda bulunacak kişi öğrenci veya ev hanımı ise, masraflarının karşılanması için bir sponsora gerek duyacaktır. Dolayısıyla bu bireylerin birinci dereceden yakınları sponsor olarak kabul edilir ve masrafları karşılayacaklarına dair bir dilekçe yazmaları beklenir.

Finlandiya Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Finlandiya vizesi kaç günde çıkar? Sorusunun cevabıyla beraber özellikle ne zaman başvuru yapmanız gerektiğini bilebilirsiniz. Dünyada en çok turist çeken İskandinav ülkelerinden biri olan Finlandiya, Avrupa Birliği üyesi bir ülkedir. Dolayısıyla bu durumda ziyaretçilerinden Shengen vizesi talep etmektedir. Shengen vizesi alınmadan bordo pasaport sahiplerinin Finlandiya’ya ziyaret etmeleri mümkün değildir. Bu durumda bir randevu oluşturup başvuru formu doldurup vize talep edebiliriz. Peki Finlandiya vizesi kaç günde çıkar gibi sorulara yanıt arıyorsanız, yazımızın devamını okumayı ihmal etmeyin.
Vizenin Tahmini Çıkış Süresi Nedir?
Finlandiya vizesinin kaç günde çıkıp çıkmayacağını durumlara göre değişiklik gösterebilir. Kaç günde çıkacağı tamamen Finlandiya Konsolosluğu’nun yetkisindedir ve onların inceleme sürelerine göre değişebilir. Genellikle Finlandiya vizesinin çıkışı 5 ile 15 gün arasında belli olurken bazı özel durumlarda bu süre 30 güne kadar uzayabilir.
Finlandiya vizesi başvurusu yaptıktan sonra çıkış tarihi bir bakıma sizin başvuru formunuza da bağlıdır. Düzenli, net ve anlaşılır bir başvuru formu, aynı zamanda eksiksiz evrak işinizin uzamasını engelleyecektir. Bunun dışında konsolosluklar birtakım incelemeler için sizden ev evraklar da talep edebilir, bu durumlar da biraz süreyi etkilemektedir.
Vize sürelerinin tahmini çıkış tarihleri konsoloslukların yoğunluğuna göre de değişkenlik gösterebilir. Sezon içi yapılmış başvurular yoğunluktan ötürü gecikme ile sonuçlanabilir. Aynı zamanda özel ve bayram günlerinde de bu yoğunluk yaşanabilir. Finlandiya Vizesi Kaç Günde Çıkar? yazımız devam ediyor.
Finlandiya Vizesi İçin Ne Zaman Başvuru Yapmalıyım?
Genellikle bir ülkeye seyahat etmeden çok daha önce vize başvurusunu planlayıp yapmak gerekmektedir. Finlandiya için de elbette aynı durum geçerli. Aksi taktirde vizeniz onaylanmadığı gibi biletinizin de yanması söz konusu. Finlandiya vize randevusu alarak vizenize en az 2 ay önceden başvurmak da fayda vardır. Daha önce Shengen vizesi aldıysanız ve bu konuda bilgi sahibiyseniz, vize başvurunuzu seyahatinizden bir ay önce de yapabilirsiniz. Ama bu başvuruyu seyahatten bir hafta öncesine bırakmamanız gerekir. Çünkü bazı durumlarda sizinle mülakat yapmak isteyebilir ve bu da süreci uzatabilir. Bu tür durumlara karşı hazırlıklı olmak gerekir.
Finlandiya vizesi işlemleri yaptıktan sonar kaç günde çıkar sorularını randevu aldığınız tarihten itibaren düşünmeniz gerekmektedir. Finlandiya vize randevunuzda belgeleriniz teslim edilir ve genellikle bu sonuç 5 güne açıklanır. Fakat eksik evrak teslim ederseniz bunun sonuçlarına katlanmak durumunda kalabilirsiniz. Vize alımında en önemli olan evrakların mutlaka tam ve düzenli olmasıdır.

VFS Finlandiya Vizesi
Vfs Finlandiya vizesi başvuruları için yardımcı olan ve aynı zamanda konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdur. Türkiye’de yaşam sağlayan bireylere, seyahat edecekleri ülkede kısa süreli kalmayı amaçlayan ve bunun için başvuruda bulunan bireylere, genel prosedürler hakkında bilgi vermektedir.
Bunun haricinde başvuru formları, dilekçeler, gerekli belgeler, pasaport geri alımı ile ilgili bilinmesi gereken her şeyi detayına inerek sizlere aktarır ve sizi en iyi şekillerde bilgilendirir. Özelikle Vfs Finlandiya vizesi için başvuruda bulunmadan önce mutlaka hangi vize tipi için uygun olduğunuzu düşünmeniz ve bir karara varmanız gerekmektedir. Doğru vize başvurusu, konsolosluklarının kafasının karışmaması açısından oldukça değerlidir ve bu vizeler kendi aralarında:
- Turistik vize
- Aile / arkadaş ziyaret vizesi
- Ticari vize
- Kültürel ve sportif aktivite vizesi
- Bilimsel, araştırma etkinlikleri vizeleri olmak üzere çeşitlere ayrılmaktadırlar.
Seyahat Amacının Önemi
Finlandiya ticari vize veya turistik vize alacağınız zaman da seyahatinizi neden yapacağınız ciddi bir önem arz eder. Başvuru yapmadan önce mutlaka gideceğiniz ülkeye hangi amaçlar ile gidecek olduğunuzu düşünmeniz gerekmektedir. Çünkü ona göre bir vize başvuru talebinde bulunacaksınız ve net bir şekilde amacınızı belirtmezseniz, yanlış vize talebinde bulunmuş olabilirsiniz.
Yanlış vize talebinde bulunmuş olmanız da, size amaçlarınızın tamamen dışında bir seyahat imkânı sunabilir. Amaçlarınızı doğru ve net şekilde, sahte ve eksik evrak olmaksızın belgelere döktüğünüz taktirde bir sıkıntı yaşamanız beklenmez ve vizeniz aksi durumlar olmazsa 5 ile 15 gün içerisinde elinize ulaşacaktır. Başvuru vizesine karar verdikten sonra ise gerekli olan belgeler hazırlanmalıdır ve ücretleri de öğrenmek gerekebilir.

VFS Finlandiya Vizesi Başvuru Nasıl Yapılır?
Finlandiya vize formu ve istenilen diğer belgeler bir dosya içerisinde düzenli bir şekilde hazırlanır ve daha sonra randevu alınır. Randevunuz oluşturulduktan sonra size en yakın bulunan ve konsoloslukların yetkilendirmiş olduğu başvuru merkezlerine gidilir ve belgeleriniz teslim edilir. Aynı zamanda bunun dışında vize başvuru merkezlerinde bulunan özel hizmetlerden, seyahat sigortalarından, kurye teslimatlarından ve daha pek çok ek servislerden yararlanılabilir. Bu ek servisler hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz, sayfanın ek kısmını ziyaret edebilirsiniz. Vize başvuru merkezlerine gitmeden önce mutlaka açık olduğu günlere ve hizmet verdiği saatlere bakmaya unutmayın.
Başvuru Yapıldıktan Sonra Ne Olacak?
Finlandiya vizesi işlemleri başvuru yapıldıktan sonra, sonuçlarınızı bekleyebilir ya da bu süreci web sitemizden takip edebilirsiniz. Aklınıza takılan sorular olursa bizimle e-mail ya da müşteri hizmetleri yolu ile iletişim kurabilirsiniz.
Başvuruların sonuçlanma süreleri tabii ki konsoloslukların elindedir ve bazı durumlara göre uzayıp kısalabilir. Vize başvurularının açıklanma süreleri ise vize tiplerine göre değişkenlik gösterebilir.
Finlandiya’nın Vize İstemediği Ülkeler
Andorra | Liechtenstein |
Arnavutluk | Avrupa Birliği |
Bosna Hersek | Kuzey Makedonya |
Faroe Adaları | Man Adası |
Guernsey | Moldova |
Hırvatistan | Monako |
İsviçre | Norveç |
İzlanda | San Marino |
Jersey | Sırbistan |
Karadağ | Ukrayna |
Kosova | Vatikan |
Finlandiya Hakkında Genel Bilgiler
Nüfus | 5,518 milyon (2019) |
Para Birimi | Euro (€)¹ (EUR) |
Resmi Dili | %89,33 Fince – %5,34 İsveççe |
Dini | Hıristiyan |
Telefon Kodu | +358 |
Trafik Akış Yönü | Sağdan |
En Popüler Yemekleri | Lohikeitto – Silakat – Kalakukko – Graavilohi – Kaalilaatikko – Merimiespata |
Gezilecek Yerler | Suomenlinna Adası – Temppeliaukio Kilisesi – Laponya – Seurasaari Açık Hava Müzesi – Finlandiya Ulusal Sanat Müzesi |
Başkent | Helsinki |
Şehirleri | Helsinki – Akaa – Espoo – Alavus – Juankoski – Järvenpää – Karkkila |
Yüz Ölçümü | 338.424 km2 |
Zaman Dilimi | UTC+2 (DAZD) |
İnternet Alan Adı | .fi |
Kurucusu | |
Başkanı | Sauli Niinistö |
Asgari Ücret | 1600 Euro |
İklimi | Ilıman |
Asker Sayısı | 36,479 |
Komşu Ülkeleri | Rusya – Norveç – İsveç |
Kuruluş Tarihi | 6 Aralık 1917 |

![]() info@longvize.com |
![]() |
![]() |
![]() 08:30 – 00:00 |