Bangladeş Vizesi Güney Asya ülkesi Bangladeş Halk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında 12 Kasım 1987 yılında sadece Resmi pasaportu olan kişileri kapsayan Vize Muafiyeti Anlaşması imzalanmıştır. Bu anlaşmaya göre; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) pasaportu olan vatandaşlarımız Bangladeş’e yapmak istedikleri 3 ay süreli yolculuklarında vizeden muaf olurlar. Ancak Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri Bangladeş’e yolculuk etmeden önce Türkiye’den vize alarak yolculuk etmeleri zorunludur.
Türkiye’den alacağınız Bangladeş vizesine dair bilgiler için Long Vize Turizm’den profesyonel bir yardım alabilirsiniz. Bangladeş vize için yolculuk amacına istinaden gerekli vize seçeneklerinin seçilmesi gerekmektedir. Fuar, toplantı, seminer gibi bir amaç gerektiriyorsa Bangladeş ticari vizesi, yolculuğu kısa bir süreye tekabül ediyorsa, Bangladeş aile ve arkadaş ziyareti vizesi, çalışma amacı ile gidiliyorsa Bangladeş çalışma vizesi, turistlik gibi gerekçelerden oluşuyorsa Bangladeş turistik vize, kategorilerinde vize başvuru işlemleri yapılabilmektedir.
Bangladeş vize başvurusu, vize işlemlerini yürütme yetkisi olan Bangladeş İstanbul Başkonsolosluğu, Bangladeş Ankara Büyükelçiliği danışmanlık firmalarımız ile yapılabilmektedir. Bundan dolayı Bangladeş Vize Başvurusu, Bangladeş Vize Randevusu ve Bangladeş Vize Evrakları ve Belgeleri için Long Vize Turizm’den profesyonel bir yardım alabilirsiniz.

Soru Sorun
Ön Bilgi Formu
Bangladeş Vize Nasıl Alabilirim?
Firmamız vize türüne göre Bangladeş Vizesi işlemlerini tecrübeli ekibiyle tüm evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlamanızı sağlar. Vize süreci yaşanan telaşı ve yükünüzü hafifleten Long Vize Turizm, en kısa sürede sonuç almanızı sağlar. Bangladeş Konsolosluğu’na gitmenize gerek kalmadan belgeleri tarafımıza ileterek, vize sonuçlarını bekleyebilirsiniz. Bangladeş ticari, turistik ve Bangladeş aile arkadaş ziyareti vizesi başvuruları yaklaşık 3 hafta içinde sonuçlanırken oturum izni başvuruları daha uzun sürede açıklanmaktadır.
Kaliteli Bangladeş Vize Hizmeti
Tecrübeli ve profesyonel ekibiyle Long Vize Turizm, vize türlerinden hangisine ihtiyacınız varsa buna uygun olarak planlı ve programlı bir şekilde Bangladeş vize hizmeti almanızı sağlar. Belgelerinizin eksiksiz olduğuna emin olarak formları doğru bir şekilde doldurmanızı sağlar. Long Vize Turizm sayesinde tek seferde vize alma şansınız oldukça yüksektir.

Bangladeş Vizesi
Bangladeş Büyükelçiliği Vize
Bangladeş Büyükelçiliği vize işlemleri için bilinmesi gereken temel bilgileri yazımızdan edinebilirsiniz. Bangladeş Büyükelçiliği, ülkemizin başkenti olan Ankara ilimizde bulunmaktadır. Büyükelçiliğin önemli bir özelliği de Türkiye-Avrupa arasındaki diplomatik, sosyal, siyasi ilişkileri yürütmekle de görevlidir. Bangladeş Halk Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti’yle olan tüm resmi işlemlerinde ana merkez olarak bu elçiliğini kullanmaktadır.
İki ülke arasında oluşan ticari, siyasi ve uluslararası ilişkilerin düzenlendiği, güncellendiği, bilgilendirildiği resmi kurumdur. Bangladeş Halk Cumhuriyeti’ni ilgilendiren oturma izni, vatandaşlık gibi konuların yanı sıra ülkemizde bulunan Bangladeş vatandaşlarının işlemlerini gerçekleştirebildiği yetkili mercidir. Bangladeş Halk Cumhuriyeti, bordo pasaportu olan Türk vatandaşları için vize uygulamasını zorunlu tutmaktadır.
Bangladeş makamları turistik, ticari, çalışma vizesi gibi çeşitli vizeler vermektedir. Bangladeş vize başvurusu yapacak olan kişilerin seyahat amacına uygun olan vize türüne başvuruda bulunup gerekli olan evraklarını doğru hazırlamaları önemlidir. Ankara Büyükelçiliği’nin içerisinde ayrıca konsolosluk bölümünün bulunur ve Bangladeş vatandaşlarının evlilik, boşanma, doğum gibi işlemleriyle de ilgilenir. Bangladeş Büyükelçiliği Vize temel bilgileri sizlerle paylaştık.
Bangladeş Büyükelçiliği Hakkında
Ankara’da bulunan Bangladeş Büyükelçiliği, hafta içi (pazartesiden cumaya) saat 09.00-17.00 mesai saatleri arasında hizmet vermektedir. Vize başvuruları için; dosya ve pasaport alınmasının saati 10.00-12.00 olarak, pasaportun teslimi için de 16.00-17.00 saat dilimleri belirlenmiştir. Bu saat dilimlerine dikkat edilerek işlemin aksamaması sağlanmalıdır.
Long Vize Turizm olarak Bangladeş Büyükelçiliğinin çalışma saatleri, yapılabilecek işlemler gibi vize başvurusu için gerekli olan bütün bilgileri sizlerle paylaşıyor ve her aşamada yanınızda bulunuyoruz. Bangladeş Büyükelçiliği’ne ulaşmak için elçiliğin yetkili numaralarını arayarak bilgi alabilir veya Long Vize Turizm firmamızla iletişime geçip işlemlerinizi yapmaya başlayabilirsiniz.
Bangladeş Halk Cumhuriyeti’nin Ankara’da bulunan büyükelçiliğinin haricinde İstanbul’da bulunan bir konsolosluğu da vardır. Bangladeş Ankara Büyükelçiliği’nde Büyükelçi ve Başkatip yetkisinde elçilik görevleri yürütülmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nde ikamet eden Bangladeş vatandaşlarının tüm konsolosluk işlemleri, Ankara ve çevre illerde ikamet eden Türk vatandaşlarının Bangladeş vize işlemleri Bangladeş Ankara Büyükelçiliği’nde yapılmaktadır.
Bangladeş Büyükelçiliği Vize İçin Gerekli Evrakların Bangladeş Büyükelçiliğine Teslimi
Bangladeş Büyükelçiliği’nin Ankara ilimizin Çankaya semtinde bulunmaktadır. Bangladeş Büyükelçiliği vize evrak teslimi için bu konuma gitmeniz gerekmektedir. Ancak sizler bu tarz işlemlere vakit ayıramıyorsanız bu işlemlerle bırakın Long Vize Turizm ilgilensin. Siz sadece evraklarınızı bize teslim edin.

Bangladeş Büyükelçiliği Vize
Bangladeş Konsolosluğu Vize
Bangladeş Konsolosluğu Vize ile ilgili tüm bilgileri yazımıza bulabilirsiniz. Bangladeş seyahatinde bulunmak isteyenlerin hangi pasaporta sahip olurlarsa olsunlar bu ülkeye olan seyahatlerini gerçekleştirmeleri için Bangladeş vizesi işlemlerinde bulunmak zorundadırlar.
Bangladeş Konsolosluğu Vize Bangladeş Konsolosluğu altında yapılmaktadır. Başvuru için hazırlanması gereken vize evrakları ile ilgili net bilgi için Bangladeş Konsolosluğuna veya Büyükelçiliğine başvurmaları gerekmektedir. Bizler Long Vize Turizm olarak sizler için evraklarınızı gerekli yerlere teslim ediyoruz.
Vize başvurularını değerlendirme ve onay verme yetkisi Bangladeş büyükelçiliğine aittir. Bangladeş Konsolosluğu, pasaportuna sahip olabilmek için belli şartlar aranmaktadır. Bu şartların doğru bilgileri içermesi gerekmektedir. Değişen telefon numaraları ya da güncellenmesi gereken ikametgah gibi bilgilerin doğru bildirilmesi önemlidir. Bilgilerin doğruluğu konusunda firmamıza danışabilirsiniz. Bangladeş Konsolosluğu Vize dışında üç adet vize çeşidi daha vardır.
Bangladeş vizesi, vize türüne göre değişkenlik gösterdiği için evraklar da farklılık gösterebilir. Bazı vize türleri şu şekildedir:
- Bangladeş Turistik Vize
- Bangladeş Çalışma Vizesi
- Bangladeş Aile Ve Arkadaş Ziyareti Vizesi
- Bangladeş Ticari Vizesi
Bangladeş Konsolosluğu Vize Başvurusu
Vize türüne göre evraklarda da değişiklik gösterdiği için vize türünün belirlenmesi için başvurunun bu doğrultuda yapılması gerekmektedir. Bangladeş vizesi için talep edilen evrakların doğru bir şekilde yapılmamış olması başvuruların reddedilmesine yol açabilir. Bangladeş vize başvurularının sonuçlanma süresi yoğunluklara göre değişmekte olup ortalama 4 – 7 ile 10 iş günü kadar sürebilmektedir.
Bangladeş vize formu Bangladeş Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olan resmi bir belgedir. Form doldururken dikkatli ve doğru aynı zaman güncel bilgileri paylaşmanız gerekmektedir. Bangladeş Konsolosluğunun başvuru yapan vatandaşın bilgilerini elde etmektedir. Bu nedenle önemi çok büyüktür.
Bangladeş vizesi için hazırlanması gereken genel evraklar aşağıdaki gibidir:
- Vize başvuru formu
- Vize talep dilekçesi (İngilizce)
- Seyahatin ardından 6 ay daha geçerli olan ve 2 sayfası boş olan pasaport
- 2 adet biometrik fotoğraf(3,5*4,5 cm ebatlarında)
- Kimlik fotokopisi
- Banka hesap dökümü(son 3 aylık aktif bir hesaba ait)
- Banka hesabında 4000 TL bakiye
- Konaklama yapılacak yerin rezervasyon bilgileri
- Seyahat belgeleri
- Davetiye

Bangladeş Konsolosluğu Vize
Bangladeş Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi
Bangladeş Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi kısa süreli Bangladeş vizesi türlerinden biridir. Bu vizenin özelliği Bangladeş ülke sınırları içerisinde vatandaşlık alan yahut Bangladeş vatandaşı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sevdiklerine gerçekleştireceği ziyaret için uygulanan bir vize türüdür. Bu vize doğrultusunda sevdiklerine kavuşmak isteyen seyahat severlerin vize başvuruları için yetkin bir vize merkezi ile anlaşmaları gerekmektedir. Bu bağlamda Long Vize Turizm olarak sizleri sevdiklerinize kavuşturmaktan memnuniyet duyarız. Aile ve akraba ziyaretleri vizesi bir kısa süreli vize türüdür.
Bangladeş Aile Arkadaş Ziyareti Vizesine Kimler Başvurabilir
Bu vizeye kimler başvurabilir sorusuna en geniş kapsamlı yanıtı sayfamızdan bulabilirsiniz. Öncelikle pasaportu olan her Türkiye vatandaşı Bangladeş vize başvurusu yapabilir. Eğer bir pasaporta sahip değilseniz kayıtlı olduğunuz semtin karakoluna başvurup bir pasaport edinebilirsiniz. Diğer bir önemli husus ise Bangladeş ülke sınırları içerisinde birinci dereceden veya ikinci dereceden akrabanız bulmasıdır.
Bangladeş Büyükelçiliği sizden akrabalığınızı kanıtlayan kanıtlayıcı belge ve evrak isteme hakkına sahiptir. Bu belge ve evraklar yazılı bir metin olabilir, nüfustan kayıt örneği olabilir ya da bir fotoğraf ile ispatlamanız gerekmektedir. Eğer ülke sınırları içerisinde bir akrabanız bulunmuyorsa arkadaşınızın oluşu da ziyaretiniz gerçekleştirmek için yeterli olacaktır.
Pasaportunuzdan sonra ihtiyacınız olan ikinci unsur bir davetiye mektubu almanız gerekmektedir. Bu davetiye sizin Bangladeş aile /arkadaş ziyareti vizesine başvurmanızı sağlayacak bir araçtır. Ziyaretiniz 1 ay ile 3 ay için geçerli olmalıdır. Ziyaret süresinin uzaması halinde konsoloslukla irtibata geçip durumdan haberdar etmenizde fayda olacaktır.
Hizmet Pasaport, Hususi Pasaport ve Diplomatik Pasaport sahipleri Bangladeş vize işlemlerinden muaf tutulmaktadır. Ama bu muaflık hakkı Umuma Mahsus Bordo Pasaport sahipleri için geçerli değildir. Bordo Pasaportu olan başvuru sahipleri konsolosluğun yetkin kıldığı firmamız vasıtasıyla başvurusunu yapabilir. Bangladeş aile/arkadaş ziyareti vizesine başvuruda bulunacak başvuru sahibinin pasaportunun 6 ay geçerli olması önem arz etmektedir. Bunun yanında pasaportunda en az 2 sayfanın boş olması mecburi bir uygulamadır.
Bangladeş Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Kaç Günde Çıkabilir?
Bangladeş aile ve arkadaş ziyareti vizesi kaç günde çıkar sorusuna net bir cevap vermek mümkün değildir. Konsolosluğu yoğunluğuna, tatil günlerine ve vize türüne göre değişkenlik gösterebilir. Ama ortalama 5 ile 7 iş günü içerisinde belirlenir.

Bangladeş Ticari Vize
Bangladeş Ticari Vize aşağıda belirtiler evraklar standart evraklardır bunlar dışında sizlerden ek evrak da istenebilir. Ayrıntılı bilgi için Long Vize Turizm ile iletişime geçebilirsiniz.
- Pasaport: En az 6 ay geçerliliği olmalıdır.
- Bangladeş vize formu: Vize başvuru formu ıslak imzalı olmalıdır. Bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde başvuru formuna doldurulması çok önemlidir. Bu vize birkaç şekilde alınabilmektedir. Bunlar; Tek girişli, iki girişli veya çok girişli olarak değişmektedir. Bu vizeye başvuru yapacak vatandaşlar, ihtiyacı olan vize türüne göre tek girişli ya da çok girişli olarak başvuru yapabilirler.
- Vize talep dilekçesi: Bangladeş ticari vizesi vatandaşın bilgileri ve iş yerindeki görevi ve ziyaretinin içeriği yer almaktadır.
- Fotoğraf: Bangladeş vize başvurusu işlemlerinde kullanılacak İki adet biometrik fotoğraf olması gerekiyor.
- Şirketin imza sirküleri; İmza atma yetkisi olan kişilerin imzalarını gösteren resmi belgedir.
- Davetiye: Bangladeş Ticari vize başvuru işlemlerinin yapılabilmesi için davetiye zorunlu bir belgedir.
Bangladeş Ticari Vize İçin Randevu Nasıl Alınır?
Bangladeş vize randevusu oluşturmak için vize merkezimiz Long Vize Turizm ile irtibata geçildiğinde randevunuz kolay bir şekilde alınır. Bangladeş Vize Başvuru Formu: Bangladeş ticari seyahatler için Bangladeş vize başvuru formunun doldurulması zorunludur. Bangladeş vize formu için yazılan bilgilerin doğru ve güncel olduğuna emin olmak istiyorsanız bizlere ulaşabilirsiniz.
Bangladeş Vize Türleri?
Yapılacak işlem vize türlerine göre ayarlanmaktadır.
- Bangladeş Turistik Vize: Kısa süreli vize türüdür.
- Bangladeş Ticari Vizesi: Ticari işler için verilen vize türüdür.
- Bangladeş Çalışma Vizesi: Çalışmak için alınan vize türü.
- Bangladeş Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi: Ziyaret amacıyla gidilecekse alınması gereken vize türüdür.

Bangladeş Ticari Vize
Bangladeş Turistik Vize
Bangladeş turistik vize, gezi veya tatil amaçlı gidilecek kısa süreli vize türüdür. Bangladeş turistik vize başvurusu yapabilmek için şahsen gelmenize gerek yoktur. Evraklarınızı kargo yoluyla da bizlere iletebilirsiniz. Umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları Bangladeş’e seyahat etmeden önce vize almalıdır. Bangladeş turistik vize başvuru evrakları Bangladeş İstanbul Başkonsolosluğu, Bangladeş Ankara Büyükelçiliği’ne teslim edilir ve vize işlem sonuçları beklenir. Bizler de bu anlamda en iyi hizmeti veren Long Vize Turizm olarak titizlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Bangladeş turistik vize için gereken işlemler yerine getirildiği takdirde vize başvuru işlemleri tamamlanabilmektedir. Bangladeş turistik vizesi 30 günlük bir süreyi içermektedir ve istenildiği takdirde vizenin süresi 30 gün süreyle uzatılabilmektedir. Bangladeş vizesi onaylandıktan sonra girişte aşı kartı taşıma zorunluluğu yoktur. Dünya sağlık örgütü ülkelere gidişlerde şu aşıların yapılmasını tavsiye eder: Hepatit A ve B, Çocuk Felci, Kuduz, Tetanos, Tifo, Difteri, Kolera, menenjit
Bangladeş Turistik Vize için Gerekli Evraklar
Bangladeş turistik vize başvurularında zorunlu olan bazı evraklar vardır. Aşağıda büyük bir kısmını sizler için verdik ama ayrıntılı bilgiler için firmamıza başvurabilirsiniz.
- Bangladeş vize formu
- Pasaport ( Bangladeş seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, 2 boş sayfası olmalıdır. Yıpranmış pasaport olmamasına özen gösteriniz.)
- Nüfus cüzdanı fotokopisi veya kimlik kartı
- 2 adet 3,5×4,5cm ebatlarında arka fonu beyaz olarak çekilmiş biyometrik fotoğraf
- İngilizce vize talep dilekçesi
- İşe giriş bildirgesi ve 3 aylık maaş bordrosu, kaşeli ve imzalı
- Banka hesap dökümü (son 3 ayı gösteren, 4000 TL bakiyeli banka imza sirküleri ile birlikte belirtilmeli)
Bangladeş Turistlik Vize Evrak Türleri
- Öğrenciler İçin Bangladeş Turistik Vize Evrakları
- Şirket Ortakları İçin Bangladeş Turist Vizesi Evrakları
- SSK’lı Çalışanlar İçin Bangladeş Turistik Vize Evrakları
- Emekliler İçin Bangladeş Turistik Vize Evrakları

Bangladeş Turistik Vize
Bangladeş Vize Başvurusu
Bangladeş vize başvurusu, Bangladeş’e gitmek isteyenlerin yapmak zorunda olduğu bir başvurudur. Umuma Mahsus(Bordo) pasaport sahipleri Bangladeş seyahatlerine başlamadan önce mutlaka vize almalıdır. Bu vize alımlarında birçok prosedür vardır. Bu prosedürlerle ilgili en ayrıntılı ve en güncel bilgileri Long Vize Turizm sizlere aktarır ve sizin yerinize birçok işlemi halleder. Vakitten tasarrufu için ve vize işlemleri sırasında bir aksama olmaması için Long Vize Turizm firmamıza başvurabilirsiniz.
Bangladeş vize başvurusu kişilerin seyahat amacına göre değişiklik göstermektedir. Bangladeş’e turistik veya ticari amaçlı seyahat edecek tüm vatandaşlar seyahat içeriklerine göre davetiye belgesi almalıdır. Bu davetiyeleri mail yoluyla aslı olmadan almanız mümkündür. 2020’de alınan bir kararla Bangladeş vize başvurularında işyerinize ait faaliyet belgesi İngilizce ve Orijinal olmalıdır.
Bangladeş Vizesi Başvuru İşlemleri Ve Evraklar?
Bangladeş vizesi almak için birçok evrak hazırlamanız gerekmektedir. Bu evrakların neler olduğuyla ilgili ayrıntılı bilgiyi firmamızdan alabilirsiniz. Firmamıza kargo yolu ile gönderilen evraklar incelendikten sonra yetkili makama gönderilir ve vizenizin olumlu olma şansı yükselir. Bangladeş Vize Başvurusu için genel olarak evraklar şu şekildedir:
- Bangladeş vize formu
- Pasaport: Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli ve 2 boş sayfası da olmalıdır.
- Nüfus cüzdanı fotokopisi veya kimlik kartının fotokopisi
- 2 adet 3,5×4,5cm ebatlarında arka fonu beyaz olarak çekilmiş biyometrik fotoğraf
- İngilizce vize talep dilekçesi: Şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben yazılmış kaşeli ve imzalı
- İşe giriş bildirgesi ve 3 aylık maaş bordrosu, kaşeli ve imzalı
- Son 3 ayı gösteren banka hesap dökümü (4000 TL bakiyeli banka imza sirküleri ile birlikte)
- Bu evraklar seçtiğiniz seyahat türüne göre değişebilmektedir ve ek evraklar istenebilmektedir.
Bangladeş Vizesi Ne Zaman Sonuçlanır?
Bangladeş vize evrakları ve belgeleri sunduktan ve ödemenizi yaptıktan sonra 10 ila 25 gün içerisinde sonuçlanır. Ancak bu süre Bangladeş Başkonsolosluğu ve Türkiye Cumhuriyeti resmi tatilleriyle bağlantılı olarak uzayabilir. Sizin eksik evrak vermeniz ya da konsolosluklarda yaşanan yoğunluklar da gecikmenin başka bir sebebi olabilir. Bangladeş vizenizi seyahat gününüze denk getirmek için en az 30 gün öncesinde vize başvuru işlemlerini yapmanız gerekmektedir.

Bangladeş Vize Başvurusu
Bangladeş Vize Evrakları ve Belgeleri
Bangladeş Vize evrakları ve belgeleri için yerine getirmeniz gereken bazı evrak ve belgelerden oluşan prosedürlerin detaylı bilgisini sayfamızdan öğrenebilirsiniz. Sizlere güvenilir hizmet sunmak adına Long Vize Turizm özenle titizlikle çalışmaktadır. Bangladeş vize başvuru için ilk önce seyahat amacınızı netleştirmeniz gerekir. Prosedür gereği seyahat amacınızı belirteceğiniz dilekçe seyahatiniz ile doğru orantıda olmalıdır. Bangladeş’e yapmayı düşündüğünüz seyahatin amacını belirledikten sonra amacınıza uygun dilekçe formu doldurmalısınız. Bu formaların doğru doldurulması sürecinizin hızlanmasında yardımcı olacaktır. Long Vize Turizm sizlere bu adımda kuşkusuz en doğru ve kolay yolu sağlayacaktır.
Bangladeş Vizesi Başvuru Türleri
- Bangladeş Turistik Vizesi: Gezi veya tatil gibi kısa süreler için gidilecekse alınması gereken vize türüdür.
- Bangladeş Ticari Vizesi: İş veya ticari bir amaçla gidilecek ziyaretler için alınması gereken vize türüdür.
- Bangladeş Çalışma Vizesi: Bangladeş’te çalışmak amacıyla alınması gereken vize türüdür.
Yukarıda belirttiğimiz vize türlerinden birini seçip mesleki ve sosyal durumunuz da göz önünde bulundurulması şartıyla diğer bir adım olan Bangladeş vize evrakları ve belgeleri başvuru kısmına geçmiş olursunuz.
Bangladeş Turistik Vize için Gerekli Evrak Ve Belgeler
- ⦁ Bangladeş Vize başvuru formu: Prosedür gereği seyahat amacınızı belirteceğiniz dilekçe seyahatiniz ile doğru orantıda olmalıdır. Bangladeş’e yapmayı düşündüğünüz seyahatin amacını belirledikten sonra amacınıza uygun dilekçe formu doldurmalısınız. Long Vize Turizm temsilcimiz gerekli gördüğü yerde sizlere destek olacaktır.
- ⦁ Pasaport: Öncelikle pasaportunuzun seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, 2 boş sayfası olmalıdır. Her ihtimale karşı da pasaportunuzun fotokopisini yanınızda bulundurmakta yarar vardır. Eğer ki kimlik yenileme işleminde bulunduysanız pasaportunuzu da güncellemeyi unutmayınız.
- ⦁ Biyometrik Fotoğraf: 2 adet 3,5×4,5cm ebatlarında arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf
- ⦁ Kimlik Fotokopisi: Kimliğinizin ön ve arka yüzünün fotokopisini çekilir.
- ⦁ İngilizce vize talep dilekçesi: Konsolosluğa hitaben yazılmış ve Şirketin antetli kağıdına kaşeli, imzalı olmalı
- ⦁ İşe giriş bildirgesi ve 3 aylık maaş bordrosu, kaşeli ve imzalı
- ⦁ Banka hesap dökümü: Long Vize Turizm olarak gerekli bilgi için sizlere yardımcı olacaktır.
Diğer vize türleri ve sizlerden istenebilecek olan ek belgeler için Long Vize Turizm olarak sizlere yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyarız.

Bangladeş Vize Evrakları Ve Belgeleri
Bangladeş Vize Formu
Bangladeş vize formu oldukça dikkatli doldurulması gereken bir konudur. Bangladeş vize formu hakkında bilmek istediğiniz her şeyi sayfamızda bulabilirsiniz. Bir Güney Afrika ülkesi olup egzotik yapısı sebebiyle seyahat severlerin ilgisini çekmektedir. Bu ülkeye giriş yapmanız için önce Bangladeş vize başvurusunda bulunmanız gerekir. Bu başvuru yükünü sizler için üstlenecek bir firma ile başvuru yapmanız gerekmektedir. Alanında uzman ve işini ciddiyetle yapan Long Vize Turizm şirketi olarak siz değerli müşterilerimizi memnun etmekten onur duyarız. Vize işlemleri hususunda müşterileriyle yakından ilgilenen Long Vize Turizm, vize başvurunuzun en hızlı sonuçlanması için gerekli belge ve evrakları sizin adınıza temin etmektedir.
Bangladeş vize formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmak vizenizin sonucunu olumlu yönde etkileyecektir. Aksi bir durumda vize sonucunuz olumsuz sonuçlanabilir ve seyahatiniz ertelenebilir. Long Vize Turizm firmamızın müşterileri için bir temsilci ayarlayıp sürecin yönetimini sağlık bir şekilde yapmaktadır. Sizlerin sadece seyahatinize konsantre olmanız için gerekli tüm iş yükünü Long Vize Turizm üstlenir.
Bangladeş Vize Formu Hakkında Bazı Hususlar
Bangladeş başvuru formu hakkında bazı hususlar mevcuttur. Gerekli her ayrıntıyı sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Her ülke gibi Bangladeş ülkesinin de kendine ait bir prosedürü vardır. Bu prosedürler doğrultusunda vize işlemleri gerçekleşir. Bangladeş vize formu, Bangladeş Büyükelçiliği Konsolosluğu ‘na yapılan resmi başvuru anlamı taşır. Ülkenin başvuru sahibini tanıması ve hakkında gerekli bilgiyi edinmesini sağlar. O yüzdendir ki bu form işin en önemli adımıdır.
Bangladeş başvuru formu doldururken eksik veya yanlış beyanlarınız konsolosluk tarafından hoş karşılamayıp red cevabı almanıza neden olur. Ve vize sicilinize olumsuz etkileyen bir faktör olarak geçer.
Bangladeş Vize Formunda Neler Sorulur?
Bangladeş vize evrakları ve belgeleri , Bangladeş vize formunda neler sorulur sorusu en çok merak edilen husustur. Tam 4 sayfa olan bu formda sizin hakkınızda bilinmesi gereken her soru mevcuttur.
- Kişisel bilgileriniz
- Sizin dışınızda aile üyelerinin bilgisi
- Pasaport bilgileriniz
- Ekonomik durumunuz
- Seyahatiniz hakkında bilgiler
- İletişim bilgileriniz
- Mesleki statünüz
- Seyahat amacınız

Bangladeş Vize Formu
Bangladeş Vize İşlemleri
Bangladeş Vize İşlemleri için, öncelikle seyahat amacınızın belirlenmiş olması gereklidir. (Bangladeş turistik vize, ticari vize, aile ve arkadaş ziyareti vizesi gibi) Bangladeş vize başvurusu, Bangladeş İstanbul Başkonsolosluğu ve Bangladeş Ankara Büyükelçiliğine başvurarak yapılabilmektedir. Tabii sizin adınıza bizim firmamız Long Vize Turizm başvurularda bulunabilir.
Long Vize Turizm’in sizin adınıza bu işlemleri yürütmesi, tecrübe sahibi olan birilerinin bu işlemleri yapması işlemlerinizi hem zaman olarak rahatlatır hem de işleriniz çabuk bir şekilde hallolur. Bangladeş Halk Cumhuriyeti, Güney Asya’da bulunan Myanmar ile Hindistan sınırında bulunan bir ülkedir. Bangladeş’in anlamı ise “Bengal’in ülkesi” anlamına gelmektedir. Uzun yıllar İngiltere’nin sömürgesi altında olan ülkenin resmi dili de Bengalce olan Bangladeş’in %90’ Müslümandır. Diğer kısmı ise Hindu ve Budisttir.
Bangladeş Vizesi Başvurusu İşlemleri
Bangladeş’e gidecek olan vatandaşlarımız için vize almaları, ülkeye giriş çıkışların kontrolü için zorunludur. Resmi bir süreç gerektiren bu işlemler için gerekli evrakların toparlanması gereklidir. Bangladeş için turistik vize süresi en fazla 30 gün olurken; diplomatik, hizmet ve hususi pasaporta sahip olan kişiler için 90 güne kadar vize muafiyeti söz konusudur.
Bangladeş’in vize tipleri, tek girişli, çok girişli ve iki girişli şekilde çıkarılmaktadır. Bu vizeyi çıkarabilmek için evraklarınızın eksiksiz olması gereklidir. Yoksa işlemleriniz uzayabilmekte veya reddedilmektedir. Bu yüzden evrak tesliminiz tam ve gidiş amacınız net bir şekilde belirtilmelidir. Aynı zamanda pasaportunuzun da yenilenmiş olması gerekmektedir.
Şunu da hatırlatalım! Bangladeş’e gittiğinizde çok da hijyen olmayan bir yerle karşılaşacağınız için, bulaşıcı hastalıklar sıtma, tifo ve dengi hastalıklara çok sık rastlanmaktadır. Hatta ülkede tuvalet bulunmaması sebebiyle duvar diplerini kullanıyorlar bu da hastalıkların artmasına sebebiyet verdiğinden dolayı böylesi kırsal yerleri ziyaret edecek olan vatandaşların da “sıtma” için önlem almaları ve aşı olmaları zorunlu kılınmıştır.
Bangladeş Vize İşlemleri İçin Gerekli Belgeler
Bangladeş Vize İşlemleri İçin Gerekli Belgeler:
- Son 3 ay içerisinde çekilmiş olan 2 adet fotoğraf
- Pasaportunuz
- Nüfus Cüzdanı ve fotokopisi
- Vize Başvuru Formu
- İngilizce Vize Talep Dilekçesi
- İşe Giriş Belgesi ve son 3 aylık maaş bordrosu
- Son 3 Ay Banka Hesap dökümü
Bangladeş Vize İşlemleri Ne Zaman Sonuçlanır?
Bangladeş Vize İşlemleri Ne Zaman Sonuçlanır? hemen cevaplayacak olursak; 5 ile 7 iş günü içerisinde sonuçlanmış olmaktadır. Tabii işlemlerinizin uzamaması için evraklarınız eksiksiz olması şarttır. Bangladeş Vizesi İçin Müracaat Edeceğimiz yer, Bangladeş İstanbul Başkonsolosluğu ve Bangladeş Ankara Büyükelçiliği olmalıdır. Bunun yanında aracı olan şirketimiz Long Vize’de bu işlemleri sizler için uzman kadrosuyla yapabilmektedir.

Bangladeş Vize İşlemleri
Bangladeş Vize Randevusu
Bangladeş Vize Randevusu alabilmek için öncelikle tüm evraklarınızın hali hazırda olması gerekmektedir. Tüm illerden bu başvuru gerçekleşebilir ancak başvurularınızı İstanbul Bangladeş Konsolosluğu veya Bangladeş Ankara Büyükelçiliğine yapmanız gereklidir. Başvurularınızı online da yapabilirsiniz. Öncesinde tüm evraklarınız tamamlanmış olması, pasaportunuzun yenilenmiş olması ve seyahat amacınızın net bir şekilde belirtilmesi gereklidir. Bangladeş vizesi için başvuru formunu doldurup bu süreci çok iyi şekilde takip etmelisiniz.
Eğer süreci daha güvenli ve emin ellere teslim etmek isterseniz Long Vize Turizm sizin adınıza bu işlemleri gerçekleştirmektedir. Bangladeş vizesi başvuru formunu eksiksiz bir biçimde doldurduktan sonra Bangladeş vizesi için başvuru ücreti yetkili kişilere ödenerek konsolosluğun onayı doğrultusunda vizenizi almış bulunursunuz. Bangladeş’in Vize başvurusuna bulunmak için Ankara Vize Merkezi’nin çalışma saatleri göz önünde bulundurulmalıdır. Hafta içi Pazartesi ve Cuma günleri arasında 08.30 ve 18:00 arası, hafta sonu ise Cumartesi günü 10:00 ile 14:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Bangladeş Vize Randevusu için evraklarınızı hazır tutmalısınız.
Bangladeş Vizesi Kaç Günde Verilir?
Bangladeş Halk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti resmi tatiller ve bayram günleri haricinde neredeyse her gün hizmet verdiğinden, vize sonucunuz otalama 5 ile 8 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Eksik evraklarınız bulunmadığı müddetçe bu süre geçerli oluyor. Aksi takdirde Bangladeş vize başvurusu ya uzamış veya reddedilmiş oluyor. Böyle sorunlarla karşılaşmamak adına evrak teminlerinizi tamamlamanız işleri hızlandırıyor. Bangladeş Başkonsolosluğu sizden ek evrak talep ederse ve iş yoğunlukları da bulunursa bu da sürecin uzamasına sebep olabilir.
Bangladeş Vize Ücretleri Ne Kadar?
Bangladeş vize ücreti ne kadar? Bangladeş için tek girişlik vize işlem ücreti eğer standart vize alacaksanız 25 $, acele vize için 45 $, çok acele vize için 80 $ ödenmektedir. Tabi her yıl bu ücretler yenilenmektedir. Bunun yanında yaptırmış olduğunuz işleme göre de ücret değişikliği olabilir.
Bangladeş Vize Randevusunda Eksik Evrak Varsa Ne Olur?
Bangladeş için vize başvurusunda eksik evrak var ne olur? Eksik evraklar işleminizin gecikmesine hatta vize başvurunuzun iptaline dahi neden olabilir. Bu sebeple seyahat planlarınızın bozulmasına neden olmaması için evrak teslimlerinizin eksiksiz olması faydanıza olacaktır.

Bangladeş Vize Randevusu
Bangladeş Vize Ücreti
Bangladeş vize ücreti istediğiniz vize türüne göre değişkenlik göstermektedir. Bangladeş vize ücretini yatırmadığınız takdirde vize başvurunuz olumsuz sonuçlanacaktır. Bangladeş vize başvurusu için en yetkin şirket olan Long Vize Turizm’ e danışabilirsiniz. Long Vize Turizm firması merkezi olarak siz kıymetli müşterilerimize yardımcı olup memnun etmek misyonumuzu oluşturur. Long Vize Turizm başvurularınızın her adımında sizlere bilgi verir ve başvurunuzu titizlikle takip eder.
Bangladeş Vize Ücreti Hakkında Bazı Detaylar
Bangladeş vize ücreti hakkında bazı detaylar vuku bulmaktadır. Yapacağınız seyahatin amacını belirlemek ve bunu yetkililerle paylaşmak birincil adımdır. Belirlediğiniz vize türüne göre Bangladeş vize ücreti değişkenlik göstermektedir. Vize türleri ücretleri hakkında güncel tutarı Long Vize Turizm danışmanları aracılığıyla öğrenebilirsiniz. Vize takip gündemini yakından takip eden danışmanlarımız sizleri 7/24 bilgilendirmekten memnuniyet duyar. Bangladeş Konsolosluğu Vize başvurunuzu yaptıktan sonra red kararı verildiği takdirde ücretinizi geri almanız mümkün değildir.
Bangladeş vize ücreti sadece vize türünüze göre değil seyahatinizin süresine göre de farklılık gösterebilir. Uzun seyahatler ile kısa süreli seyahatlerin tutarları aynı değildir. Vize ücretiniz için danışmanlık ücreti, sağlık sigorta bedeli, biyometrik işlem bedeli vize ücreti tutarına dahil değildir. Kısa süreli veya uzun süreli vize işlemleri için danışmanlarımız dilerseniz sizlerle irtibata geçip bilmeniz gerekenleri sizlere aktaracaktır. Bangladeş seyahatiniz için Long Vize Turizm şirketine gelmenize gerek yoktur. Türkiye’nin neresinde olursanız olun vizelere gerekli evrak ve belgeleri kargo aracılığıyla yollayabilirsiniz. Ödemeler döviz veya TL cinsinden olabilir. Ayrıntılı bilgileri i Long Vize Turizm firmamızdan edinebilirsiniz.
Bangladeş Vize Başvuru Sonucunun Açıklama Süresi
Bangladeş vize başvurusu sonunun açıklama süreci kesin olarak bilinmemekle birlikte ortalama 20 günü kapsamaktadır. Ancak bu süreç Bangladeş Büyükelçiliği Konsolosluğu’nun yoğunluğuna, resmi tatil günlerine bağlı olarak esneklik göstermektedir. Vize başvuru için en doğru zamanı Long Vize Turizm şirketinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca Konsolosluk gerekli gördüğü taktirde sizden ek belge talebinde bulunabilir bu da sürecin uzamasına neden olacağından başvurunuzu seyahatinizden 15 ile 20 gün öncesinden yapmanız da yarar vardır.

Bangladeş Vize Ücreti
Bangladeş Vizesi Dilekçe Örneği
Bangladeş vizesi dilekçe örneği, Bangladeş’e seyahat etmek ve Bangladeş vizesi almak isteyenlerin doldurması gereken bir belgedir. Bangladeş vize formu doldurulması gibi dilekçe de yazılması zorunlu bir belgedir. Dilekçeyi yazarken belirli noktalara dikkat edilmesi çok önemlidir. Eksik yazımlarda vizeniz onaylanmaz. Dilekçe konusunda daha ayrıntılı bilgi almak ve doğruluğundan emin olmak istiyorsanız Long Vize Turizm’e başvurabilirsiniz.
Dilekçede Yazılması Gereken Önemli Bilgiler
- Dilekçenizde seyahat masraflarınızı nasıl ödeyeceğinizi kesinlikle belirtmelisiniz. Çünkü Bangladeş ziyaretçilerin konaklama, ulaşım, yiyecek gibi ihtiyaçlarını karşılamalarını istemektedir. Yeterli miktarda para beyan etmezseniz vizeniz reddedilir.
- Bangladeş vize formunda yazdıklarınızla dilekçenizde yazdıklarınız birbiriyle örtüşmelidir.
- Seyahat edilecek tarih aralığı dilekçede belirtilmelidir. Uzun süreli seyahatlerde tarih yazılması çok önemli olduğundan tarihin net olarak belirtilmesi gerekir.
- Bangladeş’e gidilme sebebi net bir dille ifade edilmelidir. Bunlar; aile ziyareti, eğitim, turistik, iş gibi amaçlarla olabilir.
Bangladeş Vizesi Dilekçe Örneği Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Yerler
Dilekçe yazısı Bangladeş’in belirttiği şekilde olmalıdır. Bu konuda en doğru bilgiyi Long Vize Turizm’den alabilirsiniz. Dilekçe elle yazılabildiği gibi bilgisayar çıktısı olarak da sunulabilir. Önemli olan yazılan metnin dilekçe tarzında olmasıdır. Tüm dilekçeler de belirtildiği gibi sol üste tarih girilmesi unutulmamalıdır. Sonrasında ilgili makama diyerek başlanıp gidip dönülecek tarih belirtilmelidir. Bangladeş’e gittikten sonra geri döneceğini beyan etmesi gereken dilekçe sahibi tüm masrafların karşılanacağını da belirtmelidir.
İstenilen vize türü formda belirtildiği gibi dilekçede de belirtilmelidir. Dilekçenin sol aşağısına ad-soyad yazdıktan sonra her yerde kullandığınız imzayı atmanız gerekmektedir. Adres ve telefon numarası gibi bilgilerinde yine dilekçe de yazılması gerekmektedir. Adresinizin net ve açık olması bir sorun yaşamamanıza sebep olur. Dilekçe yazma sebebinize göre bazı ek evraklar sunulabilir. Bu ek evrakların neler olduğunu öğrenmek için Long Vize Turizm firmamızdan destek alabilirsiniz. Bangladeş vize evrakları ve belgeleri sık sık güncellenebilmektedir ve en güncel bilgileri firmamızdan öğrenebilirsiniz. Dilekçeniz onaylandıktan sonra Bangladeş seyahatiniz başlamış olur.
Onay Süresi
Bangladeş vize başvurusu işlemlerinde dilekçelerin geri dönüşleri uzun zaman alabilir. Bunun sebebi eksik belge, Bangladeş Konsolosluğundaki yoğunluklar olabilir. Ortalama olarak 1 ay içerisinde vizeniz sonuçlanır.

Bangladeş Vize Dilekçe Örneği
Bangladeş Vizesi Kaç Günde Çıkar
Bangladeş vizesi kaç günde çıkar sorusu merak edilen sorulardan biridir. Bu sorunun ayrıntılı yanıtını sayfamızdan temin edebilirsiniz. Aklınıza takılan her soruda vize işlemleri alanında kendini katlanmış Long Vize Turizm şirketinden randevu alabilirsiniz.
Bangladeş ülkesine seyahat etmek isteyen Türkiye vatandaşı güvenilir bir firma ile yola çıkmalıdır. Vizenizin sağlıklı ve hızlı bir şekilde çıkmasını istiyorsanız alanında uzmanlaşmış güvenilirliği müşteri memnuniyeti ile tescillenmiş Long Vize Turizm kurumuyla irtibata geçmelisiniz.
Bangladeş Vizesi Hakkında Bilinmeyenler
Bangladeş vizesi hakkında bilinmeyenleri sizler için derledik. Gerekli olan tüm cevapları sayfamızdan bulabilirsiniz. Bangladeş ülkesine seyahat etmeye karar verdiyseniz ilk önce pasaportunuzu kontrol etmelisiniz. Pasaportunuz 10 yıldan fazla kullanılmış olmamalıdır. Bununla beraber başvurusu sahibinin pasaportunda yırtılma ve yıpranma görülmemekle birlikte fotoğrafınızın net görülmesi önemli unsurlardan biridir. Eğer bir pasaportunuz yoksa kayıtlı olduğunuz ilçenin emniyet müdürlüğünden parmak iziniz ve kişisel bilgilerinizle bir pasaport temin edebilirsiniz.
Bangladeş popülerliğini hiçbir zaman kaybetmemiş ülkelerden biridir. Pasaport işini hallettikten sonra sırada vize almak için vize türünü belirlemek gerekir. Peki nedir bu vize türleri derseniz işte cevabımız :
- Bangladeş Turistik Vize
- Bangladeş Aile, Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi
- Bangladeş Sosyal ve Kültürel Vizesi
- Bangladeş Sağlık Amaçlı Vize
- Bangladeş Transit Vizesi
- Bangladeş Ticaret Vizesi
- Bangladeş Eğitim Vizesi
Bangladeş Vizesi Kaç Günde Çıkar Bu vize türlerinden herhangi biri seçip başvurunuzu tamamlamanız gerekir. İşte işin en ciddi kısmı da buradadır. Eğer güvenilir bir şirketle anlaşmak isterseniz Long Vize Turizm bu konudaki en yetkin kurumdur.
Bangladeş Vizesine Başvuru Sonucu
Bangladeş vizesi kaç günde çıkar başvuru sonucu ortalama 5 ile 7 iş günü arasındadır. Ancak bu tarihlerde esneklik görülmektedir. Bangladeş vize başvurusu sahibinin mesleki durumu maddi durumu başvurusunun tarihini etkilemektedir. Hatta Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu başvurusu sahiplerinin de başvurularında değişkenlik görülebilir.
Aynı zamandan Bangladeş Büyükelçiliği Konsolosluğu’ nun resmi tatil günleri veya iş yoğunluğu olduğunda yapmış olduğunuz başvuru sürecini etkilemektedir. Bu süreçte hızlı evrak temin edip tamamlama ve konsolosluğa ulaştırma önemli bir yer tutar. Bundan ötürü Bangladeş ziyareti yapmak isteyen vatandaşların iş yükünü hafifleyecek olan profesyonel bir şirketle bağlantıya geçmelidir.

Bangladeş Vizesi Kaç Günde Çıkar
Bangladeş Vizesi Nasıl Alınır?
Bangladeş vizesi nasıl alınır? Sorusunun cevabına bu sayfamız aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bangladeş, Türkiye Cumhuriyeti’ne vize uygulamasında bulunan ülkeler arasında yer almaktadır. Bangladeş vize başvurusunda bulunacak olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından normal Bordo pasaport hamilleri vizeye tabidir. Yeşil (hususi) Gri (hizmet) Siyah diplomatik pasaportlara 90 günü geçmeyen seyahatlerde vize uygulanmaz.
Bangladeş vize müracaatında bulunmak isteyen kişiler bu ülkeye sadece Bangladeş Ticari vize ve Bangladeş Turistik vize başvurularında bulunabilirler. Bangladeş ‘e yolculuk edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Ankara Bangladeş Büyükelçiliği’nden veya Bangladeş İstanbul Başkonsolosluğu ‘ndan vize almaları gerekmektedir. Bangladeş vize başvurularında, küçük bir miktar vize ödemesi yapıldıktan sonra Long Vize Turizm tarafından başvuru yapılır ve işlemleriniz hız kazanır.
Bangladeş Vizesi Başvurusu
Bangladeş Vizesi için başvuru yapmadan önce ilk iş olarak yapacağınız seyahatin türüne karar vermeniz gerekmektedir. Bangladeş Cumhuriyeti’nde vize uygulaması için vize türleri; Bangladeş Turistik Vize, Bangladeş Ticari Vize ve Bangladeş Özel Ziyaret Vizesi olarak 3 kategoriye ayrılmaktadır. Hangi tür için vize alacağınızı belirledikten sonra yapacağınız diğer aşamada Online Vize Başvuru Formu doldurmanız gerekmektedir.
Bangladeş Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olan resmi bir formdur ve bu nedenle bu formu doldururken çok dikkatli edilmelidir. Bangladeş vize başvuru formu, Bangladeş Konsolosluğunun başvuru yapan kişiler hakkında bilgi edinmesini temin eder ve bu nedenle önemi çok büyüktür. Formu doldurduktan sonra Bangladeş Vizesi için gerekli evraklar araştırılıp hazırlanılır ve vize ücreti ödenir.

Bangladeş Vizesi Nasıl Alınır
Bangladeş Vizesi Başvuru Sonuçları
Bangladeş vize başvurusu işlemlerini değerlendirme ve karar verme yetkisi sadece Ankara’daki Bangladeş Büyükelçiliği’ndedir. Yani Türkiye’nin hangi şehrinde ikamet ederseniz edin Bangladeş Vizesi almak için Ankara Konsolosluğu’na şahsen vize başvuruları yapılmaktadır. Bu nedenle hazırladığınız evrakları Ankara Konsolosluğu’na iletmeniz gerekmektedir. Ardından online olarak konsolosluktan randevu alınır.
Aldığınız randevunun günü ve saati geldiğinde vize başvurusu sahibinin şahsen Ankara Konsolosluğu’na gitmek durumundadır. Konsoloslukta parmak izi verilir ve yetkililerin incelemesi amacıyla mülakat yapılır. Mülakat aşamasını da bitirdikten sonra yaptığınız vize başvurusunun sonucunu bekleme aşamasına geçilir. Bekleme süresi vize türüne, müracaat süresine göre zaman farklılıkları gösterebilir. Resmi tatiller gibi olağan dışı sebepler de bu süreyi biraz uzatabilir.
Bangladeş Vize başvuruları için gerekli evrakları hazırlarken ve Bangladeş vizesi almak için randevu alma aşamalarında herhangi bir aksilik ve kötü bir sürprizle karşılaşacağınızdan endişe ediyorsanız bu işlemleri profesyonel danışmanlık şirketleri aracılığı ile yapmanızı tavsiye ediyoruz. Profesyonel danışmanlık şirketimiz Long Vize Turizm aracılığı ile tüm bu başvuru işlemlerini evden çıkmadan halledebilirsiniz. Bu durumda sizin tek yapmanız gereken randevu günü ve saatinde orada olup parmak izi verip mülakata katılmak olacaktır.
Bangladeş’in Vize İstemediği Ülkeler
Barbados | Lesotho |
Butan | Malavi |
Bostsvana | Maldivler |
Burkina Faso | Mauritius |
Fiji | Papua Yeni Gine |
Gabon | Saint Kitts Ve Nevis |
Gambiya | Samoa |
Gana | Seyşeller |
Gine | Sierra Leone |
Grenada | Tanzanya |
Gine-Bissau | Togo |
Jamaika | Zambiya |
Kenya |
Bangladeş Hakkında Genel Bilgiler
Nüfus | 161,4 milyon (2018) |
Para Birimi | Bangladeş Takası |
Resmi Dili | Bengalce |
Dini | İslam |
Telefon Kodu | +880 |
Trafik Akış Yönü | Soldan |
En Popüler Yemekleri | Biryani – Hilsa Balığı – Dhal – Paratha – Panta Bhat – Chotpoti -Bhuna Kichuri |
Gezilecek Yerler | Lalbagh Kalesi – Ahsan Manzil – Somapura Mahavihara – Bangladeş Ulusal Hayvanat Bahçesi – Sixty Dome Mosque |
Başkent | Dakka |
Şehirleri | Dakka – Chittagong – Khulna – Sylhet |
Yüz Ölçümü | 147.570 km2 |
Zaman Dilimi | UTC+6 (BST) |
İnternet Alan Adı | .bd |
Kurucusu | Şeyh Hasina Vecid |
Başkanı | Abdul Hamid |
Asgari Ücret | 8000 Taka |
İklimi | Ilıman |
Asker Sayısı | 157.053 |
Komşu Ülkeleri | Hindistan – Myanmar |
Kuruluş Tarihi | 26 Mart 1971 |

![]() [email protected] |
![]() |
![]() |
![]() 08:30 – 00:00 |