Suudi Arabistan Vizesi Ortadoğu ve Arap yarımadasının en çok ziyaret edilen ülkeleri arasında yer alan Suudi Arabistan’a seyahat etmek için Suudi Arabistan vizesi almak gerekmektedir. Bu ülkeye seyahat edecek bordo pasaport (umuma mahsus), yeşil pasaport (hususi), gri pasaport (hizmet) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almak zorundadırlar. Kırmızı ya da siyah pasaport (diplomatik) sahibi Türk vatandaşları ise bazı durumlarda 90 güne kadar olan seyahat edebilirken bazı durumlarda ise Suudi Arabistan vize uygulamasına tabii tutulmaktadır.
Suudi Arabistan vizesi başvuruları, bu ülkenin vize işlemlerine bakan İstanbul Suudi Arabistan Konsolosluğu ve Ankara Suudi Arabistan Büyükelçiliği yürütülmektedir. Suudi Arabistan’a seyahat edecek kişiler vize başvurularını konsolosluk ve büyükelçilik tarafından görevlendirilmiş başvuru merkezlerine, akredite edilmiş seyahat turizm acentelerine ve vize ofislerine yapmaktadır. Bu başvuru merkezleri aracılığıyla Suudi Arabistan vize başvurusu yapabilir, başvuru takibi yapabilir, vize sonucunuzu öğrenebilirsiniz.
Suudi Arabistan vizesi başvurularında bölge ayrımı bulunmamaktadır. Bu nedenle Türkiye’nin 81 ilinden yapılan vize başvurularını Suudi Arabistan Konsolosluğu kabul etmektedir. Türkiye’nin herhangi şehrinden vize başvurularınızı Long Vize danışmanlık ofisine ileterek yapabilirsiniz.

Soru Sorun
Ön Bilgi Formu
Suudi Arabistan Vizesi İşlemleri Nerden Yapılır?
Suudi Arabistan seyahati için gerekli olan vize başvurusu, Suudi Arabistan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş başvuru merkezlerine yapılmaktadır. Suudi Arabistan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği doğrudan başvuru kabul etmeyip aracı başvuru merkezleri vasıtasıyla vize başvurularını kabul etmektedir.
Suudi Arabistan başvuru türleri diğer ülkelere kıyasla daha kısıtlıdır. Suudi Arabistan vize türleri üç kategoriden oluşmaktadır. Bunlar: hac vizesi, umre vizesi ve ticari vizedir. Bu vize türleri içerisinde en çok başvuru alanı din turizmi sebebiyle hac ve umre vizesi başvuru türleridir. Bunların haricinde Suudi Arabistan ticari vizesi başvuruları resmi davetiye usulü ile yapılmaktadır.
Suudi Arabistan hac vizesi için başvuru işlemlerine en az 1 ay öncesinden başlanmalıdır. Müslüman vatandaşlar tarafından oldukça yoğun ilgi gören hac vizesi, bazı durumlarda uzun yıllar beklemeye sebep olmaktadır. Dini ibadet için gerekli olan hac ve umre vizesi başvurularını özellikle yoğunluğun daha az dönemlerde yapılması yararlı olacaktır. Hac mevsimi dışında yapılacak dini ziyaretler için Suudi Arabistan umre vizesi alma zorunluluğu vardır. Umre vizesi başvurularında 30 günlük vize verilmektedir. Umre vizesi aldıktan sonra Suudi Arabistan’da Kabe ziyareti, Müslümanlığın getirdiği dini görevleri yerine getirebilirsiniz. Hac ve umre vizesi başvurularında 45 yaş altındaki kadınlar, vizelerini eşleri ya da babaları referansı ile alabilirler.
Suudi Arabistan vizesi başvuru yapan kişilerin pasaport görüntüleri Suudi Arabistan’a iletilir ve daha sonrasında vize işlemleri yapılır. Başvuru yapıldıktan sonra 3 ile 5 gün arasında vize başvurusu sonuçlanmaktadır. Suudi Arabistan vizesi başvuru evrakları ve belgeleri, randevu ve başvuru işlemleri ile ilgili bilgi almak için Long Vize’den destek alabilirsiniz.

Suudi Arabistan Vizesi
Suudi Arabistan Büyükelçiliği Vize
Suudi Arabistan Büyükelçiliği Vize işlemleri için başvuru yapılan resmi kuruluştur. Bu ülkeye hac, umre, ticari, çalışma, aile arkadaş ziyareti gibi sebeple seyahat edecek Türk vatandaşları, Suudi Arabistan vize başvurularını büyükelçiliğe yapmaları gerekmektedir. Bu ülkeye seyahat edecek kişiler, vize başvurularını Ankara Suudi Arabistan Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri, vize ofisleri ve turizm seyahat acenteleri aracılığı ile yapmaktadır.
Ankara Suudi Arabistan Konsolosluğu vize departmanı, vize uygulamalarında umuma mahsus bordo pasaport, hususi yeşil pasaport, hizmet gri pasaport, diplomatik kırmızı ve siyah pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemektedir. Hac, umre, çalışma, ticari, eğitim, aile arkadaş ziyareti gibi sebeplerle bu ülkeye yapacağınız vize başvurularını büyükelçilik tarafından görevlendirilmiş vize başvuru merkezi aracılığı ile kabul etmektedir.
Suudi Arabistan Büyükelçiliği vize işlemlerinde bölge ayrımı uygulaması bulunmamaktadır. Vize başvuruları Türkiye’nin 81 ilinden yapılabilmektedir. Yalnızca Suudi Arabistan vize başvurusu sırasından talep edilen davetiye mektubu, büyükelçiliğe gelirse işlemler Ankara’dan, konsolosluğu gelirse İstanbul’dan vize işlemleri yapılmaktadır. Bu sebeple Suudi Arabistan vize davetiyesi talep edilen şehir ve resmi kurum önemlidir. Ankara ve çevresindeki illerde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve yine Türkiye’de ikamet eden oturum izni bulunan yabancı vatandaşlar vize işlemlerini Ankara Suudi Arabistan vizesi departmanına başvurarak yapabilirler.
Krallık rejiminin hakim olduğu Suudi Arabistan vize başvurularında diğer ülkelere oranla daha kuralcıdır. Bu ülkeye yapacak olduğunuz hac, umre, çalışma, eğitim, ticari, aile arkadaş ziyareti gibi vize başvuruları sırasında Türk vatandaşlarına mülakat yapmaktadır. Ayrıca vize işlemleri için davetiye mektubu istemektedir.
Suudi Arabistan Büyükelçiliği Vize Ankara Çalışma Saatleri
Suudi Arabistan Ankara Büyükelçiliği çalışma saatleri resmi günler dışında aşağıdaki gibidir.
Pazartesi – Cuma çalışma saatleri: 09:00 – 15:00
Ankara Suudi Arabistan Büyükelçiliği vize departmanı başvuruları Pazartesi – Cuma günleri arasında, bu saatlerde kabul etmektedir.

Suudi Arabistan Büyükelçiliği Vize
Suudi Arabistan Konsolosluğu Vize
Suudi Arabistan Konsolosluğu Vize işlemlerinde yetkili resmi kurumdur. Suudi Arabistan’a seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hac, umre, ticari, aile arkadaş ziyareti, oturum izni, çalışma gibi seyahat amaçlarıyla vize başvurularını Suudi Arabistan Konsolosluğu’na iletmektedir. Suudi Arabistan Konsolosluğu vize işlemlerini görevlendirmiş olduğu vize başvuru merkezleri, seyahat acenteleri ve vize ofisleri aracılığıyla almaktadır.
Suudi Arabistan Konsolosluğu vize işlemlerinde bordo pasaport (umuma mahsus), yeşil pasaport (hususi), gri pasaport (hizmet), kırmızı ve siyah pasaport (diplomatik) sahibi Türk vatandaşlarından vize istemektedir. Konsolosluk tarafından görevlendirilmiş vize başvuru merkezlerine hac, umre, çalışma, ticari, aile ziyareti gibi sebeplerle başvuruları kabul etmektedir.
Krallık ile yönetilen Suudi Arabistan, diğer ülkelere orana vize başvuru işlemlerinde daha sıkı kurallar uygulamaktadır. Bu sebeple vize başvuru işlemleri sırasında seyahat amacına uygun olarak mülakat yapmaktadır. Aynı zamanda hac vizesi uygulamasında ise kontenjan esası kullanmaktadır.
Suudi Arabistan Konsolosluğu vize işlemleri bölge ayrımı bulunmamaktadır. Türkiye’nin 81 ilinden İstanbul Suudi Arabistan Konsolosluğu veya Ankara Suudi Arabistan Büyükelçiliği’ne vize başvurularını yapabilmektedir. Suudi Arabistan vize işlemleri sırasında vize davetiye mektubunun konsolosluk ya da büyükelçiliğe gelmesi durumuna göre işlemleriniz yapılmaktadır. Eğer vize davetiyesi Ankara Suudi Arabistan Büyükelçiliği’ne gönderilirse işlemlerinizi Ankara’dan, İstanbul Suudi Arabistan Konsolosluğu’na gönderilirse İstanbul’dan yapılabilmektedir.
Suudi Arabistan Konsolosluğu Vize İstanbul Çalışma Saatleri
Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu çalışma saatleri resmi tatiller harici aşağıdaki gibidir.
Pazartesi – Cuma çalışma saatleri: 09:00 – 15:00
İstanbul Suudi Arabistan Başkonsolosluğu yalnızca Pazartesi – Cuma günleri arasında hizmet vermektedir. Suudi Arabistan vizesi başvurularını bu saatler arasında vize departmanı aracılığıyla kabul etmektedir.
Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu İletişim Bilgileri
Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu ile aşağıdaki bilgilerden iletişime geçebilirsiniz.
Adres: Konaklar Mahallesi Çamlık Caddesi Akasyalı Sokak No:6 Beşiktaş / İstanbul
Suudi Arabistan Konsolosluğu vize başvuruları, işlemler yapıldıktan sonra ortalama 5 ile 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Türk vatandaşları haricinde kalan ve Türkiye’de oturum izni bulunan diğer ülke vatandaşlarının yaptığı başvuruların sonuçlanması daha uzun sürebilmektedir. Vize başvurularınızı en az 30 gün öncesinden yaparak seyahat planlamanızı buna göre yapabilirsiniz. Vize işlemleri, vize evrak listesi gibi konularda danışmanlık hizmeti almak için Long Vize hizmeti ile iletişime geçebilirsiniz.

Suudi Arabistan Konsolosluğu Vize
Suudi Arabistan Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi
Suudi Arabistan Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi başvuruları, Suudi Arabistan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği tarafından yetki verilmiş vize başvuru merkezleri, seyahat/turizm acenteleri aracılığıyla yapılmaktadır. Long Vize Suudi Arabistan Konsolosluğu vize danışman hizmetlerinde sizlere yardımcı olmaktadır.
Suudi Arabistan’a yakın akraba, aile, arkadaş ziyareti için gidecek bordo pasaport (umuma mahsus), yeşil pasaport (hususi), gri pasaport (hizmet) sahibi Türk vatandaşlarının vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Bazı durumlarda diplomatik pasaport (kırmızı ve siyah) sahipleri de bu uygulamaya tabii tutulmaktadır.
Suudi Arabistan aile arkadaş vizesi, bu ülkeye yaşayan aile ve akrabaları ziyaret etmek amacıyla başvuru yapılan vize türüdür. Aile ve arkadaş ziyareti vizesine başvuru yapabilmek için pasaport sahibinin davetiye mektubu alması gereklidir. Davetiye mektubu olmadan Suudi Arabistan aile arkadaş ziyareti vize türüne başvuru yapılmamaktadır. Öte yandan bu ülkede oturum sahibi birincil derece akraba olan kişilerden alınacak yazı ile Suudi Arabistan vizesi başvurusu yapabilmektedir. Bu başvuru şeklinde T.C. Dış İşleri Bakanlığı, Suudi Arabistan Büyükelçiliği ve Konsolosluğu’na “vize verebilirsiniz” onayı verirse, vize başvuru kabul edilmektedir.
Suudi Arabistan Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi Başvurusu
Suudi Arabistan aile arkadaş ziyareti vizesi başvuru şartlarında dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Suudi Arabistan vizesi başvurularında 35 yaş altındaki kadınların vize başvurularını kabul etmemektedir. 35 yaşındaki bekar kadınların vize başvurularını seyahatte kendisine eşlik edecek birincil derece akraba olması durumunda kabul etmektedir.
Suudi Arabistan vizesi başvurusu yapacak kişinin pasaportunda İsrail vizesi ya da bu ülkeye giriş – çıkış mührü bulunmamalıdır. Pasaportta İsrail vizesi, ziyareti ile ilgili bir şey olması durumunda Suudi Arabistan vize başvurusu yapılamamaktadır. Bu gibi durumlarda pasaport defterini değişmek faydalı olacaktır.
Aile arkadaş ziyareti vizesi, konsolosluk ve büyükelçilik tarafından en fazla 90 günlük olacak şekilde verilmektedir. Vizenizi kullanım sırasında bu ülkede kalmak isterseniz ikamet edeceğinize dair kefil göstermeniz gerekmektedir. Bu şartları sağladıktan sonra bu ülkedeki vize oturum süresini uzatabilirsiniz. Suudi Arabistan aile arkadaş ziyareti vizesi başvurularını Long Vize aracılığıyla kolayca, güvenilir bir şekilde yapabilirsiniz.

Suudi Arabistan Ticari Vize
Suudi Arabistan Ticari Vize başvurusu, bu ülkede ticari, çalışma, fuar, etkinlik, sergi, iş görüşmesi vb. durumlardan ziyaret edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alması gereken vize türüdür. Suudi Arabistan ticari seyahatler için başvuru yapacağınız kurum Suudi Arabistan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği’dir.
Suudi Arabistan ticari vize başvurusu yapabilmek için bu ülkede çalışma yapacağınız kurum ya da kuruluştan tarafınıza davetiye mektubu gerekmektedir. Suudi Arabistan’dan gelen vize davetiye mektubu içeriğine bağlı olarak vize başvurularında tek girişli ya da çok girişli vize başvuru yapılabilmektedir.
Ticari amaçlarla Suudi Arabistan’a yapacağınız seyahat için Suudi Arabistan ticari vize başvuru evrakları ve belgeleri hazırlanması gerekmektedir. Davet mektubu tarafınıza ulaştıktan sonra mektubun içeriğine göre ticari vize evraklarınızı hazırlayabilirsiniz. Başvuru yaparken Suudi Arabistan vize evrakları ve belgeleri, Suudi Arabistan vize ücreti, Suudi Arabistan ticari vize işlemleri için Long Vize danışmanlarından bilgi alabilirsiniz.
Suudi Arabistan Ticari Vize Davetiyesi ve Başvuru Şartları
Suudi Arabistan ticari vize başvuru yapacak kişiler, firma sahibi, ortak ya da yönetici pozisyonunda çalışanlar bu vize türüne başvuru yapabilmektedir. Suudi Arabistan ticari vizesi, standart iş vizesi uygulamasından farklı olabilmektedir. Başvuru yapmadan önce Long Vize danışmanlarından bilgi almanız faydalı olacaktır.
Suudi Arabistan’dan size iletecek davetiyeyi başvuru sırasında İstanbul dışındaki illerde İl Valilikleri ve İl Ticaret Odalarında onaylatılmalıdır. İstanbul’da çalışan kişiler ise dilekçelerini İstanbul Valiliklerinde ya da yetkili vize ofislerinde onaylatmaktadır. Suudi Arabistan vize başvurusu yaparken davet mektubunu diğer vize evrakları ile birlikte Suudi Arabistan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği’ne iletmek gerekmektedir.
Suudi Arabistan vize başvuru şartları kapsamında olmayan davetiye mektubu ile vize başvurusu yapılmamaktadır. Vize dilekçesi, firmanın antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı olmalıdır. Davetiye mektubu formatının nasıl olması gerektiğine dair bilgiyi Long Vize danışmanlarından öğrenebilirsiniz.
Suudi Arabistan ticari vize sonucu başvuru yapmış olduğunuz döneme bağlı olarak ortalama 5 ile 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Suudi Arabistan Konsolosluğu ve Büyükelçiliğinin yoğun olduğu dönemlerde yapacağınız başvurular için en az 30 gün öncesinden işlemlere başlamanız tavsiye edilmektedir. Ticari vize başvuru işlemleri için Long Vize danışmanlarını arayabilir, e-mail yazabilir, site üzerindeki canlı destek hattından merak ettiğiniz soruları sorabilirsiniz.

Suudi Arabistan Ticari Vize
Suudi Arabistan Turistik Vize
Suudi Arabistan Turistik Vize Suudi Arabistan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği, bu ülkeye seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemektedir. Suudi Arabistan’a yapacağınız seyahatlerde seyahat amacına uygun olarak hac, umre, ticari, çalışma vizesi seçenekleri bulunmaktadır. Suudi Arabistan seyahati yapacak umuma mahsus (bordo) pasaport, hususi (yeşil) pasaport, hizmet (gri) pasaport sahiplerinin başvuru yapmaları gerekmektedir. Diplomatik (siyah ve kırmızı) pasaport sahipleri de Suudi Arabistan turistik vize uygulamasına tabii tutulmaktadır.
Diğer ülkelerden farklı olarak Suudi Arabistan vize uygulaması daha sınırlıdır. Suudi Arabistan sınırları içerisinde Müslümanların kutsal ibadethanesi Kabe’yi ev sahipliği yaptığı için ziyaretlere kısıtlama getirmektedir. Bu sebeple turistik ziyaretlerde gezilecek yerler kontrol altına alınmakta ve vize uygulamalarında mülakat uygulaması yapılmaktadır.
Suudi Arabistan turistik vize uygulaması bulunmamaktadır. Dini merkez olması bakımında Suudi Arabistan Konsolosluğu, bu ülkeye yapılacak seyahatleri dini amaçlarla ve ticari amaçlarla yapılacak seyahat ile sınırlandırmıştır. Hac ve umre ibadetleri haricinde, çalışma ve ticari amaçlarla yapılacak vize başvuruları haricindeki diğer tüm başvurular kabul edilmemektedir.
Suudi Arabistan Turistik Vize Konsolosluğu
Suudi Arabistan Konsolosluğu, Vize, seyahat edecek kişileri ne amaçla seyahat edeceğine yönelik Suudi Arabistan vize mülakatı uygulamasına tabii tutmaktadır. Bu başvuru şartları haricindeki diğer tüm amaçlarla başvuru yapacak kişilerin yapacakları seyahatlerle ilgili olarak Suudi Arabistan Konsolosluğu’na seyahat amaçlarını belirten davetiye mektubu sunma zorunluluğu getirmiştir.
Suudi Arabistan Konsolosluğu’nun belirtmiş olduğu başvuru şartları dışında; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvuru yaparken şu şartlarda davetiye mektubu sunmaları gerekmektedir. Aile ziyareti için seyahati, Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren firma ziyaretleri, dini ibadet için seyahat düzenleyen turizm acentelerinden davetiye mektubu beyan etmelerini istemektedir. Ayrıca hac ibadetleri içinde T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan davetiye sunma zorunlulukları bulunmaktadır.
Suudi Arabistan turistik vize başvurusu bu sebeplerle yapılamamaktadır. Bunun yanı sıra umre, hac, ticari, çalışma vizesi gibi başvuru işlemleri ile Suudi Arabistan’a seyahat edebilirsiniz. Suudi Arabistan vizesi başvuru şartlarını, vize evrakları ve belgeleri listesini, randevu ve başvuru işlemleri hakkında merak ettiğiniz soruları Long Vize danışmanlarına arayarak, eposta ve web sitesindeki canlı destek hattı üzerinden iletebilirsiniz.

Suudi Arabistan Turistik Vize
Suudi Arabistan Vize Başvurusu
Suudi Arabistan Vize Başvurusu Arap yarımadası ülkelerinden Suudi Arabistan, Müslümanlar için önemli ibadet yeri olan Kabe’yi ev sahipliği yapması sebebiyle yoğun ziyaretçi talebi almaktadır. Suudi Arabistan ülkesine seyahat edecek umuma mahsus bordo pasaport, hususi yeşil pasaport, hizmet gri pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Suudi Arabistan vize başvurusu yapması gerekmektedir. Suudi Arabistan vize başvurusu yaparken konsolosluk ve büyükelçilik tarafından yetki verilmiş başvuru merkezlerinden vize hizmeti almak faydalı olacaktır.
Suudi Arabistan vize başvurusu yapacak kişiler başvurularını vize başvuru merkezleri aracılığıyla Suudi Arabistan Ankara vize işlemleri, Suudi Arabistan İstanbul vize işlemleri, Suudi Arabistan İzmir vize işlemlerinizi Long Vize aracılığıyla yapabilirsiniz.
Suudi Arabistan Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Suudi Arabistan vize başvurusu yaparken Türk vatandaşlarına umre, hac, ticari, çalışma vizesi türleri sunulmaktadır. Başvuruda bulunacak kişi, seyahat amacına uygun olarak Suudi Arabistan vizesi başvuru yapılmaktadır. Bu vize türlerinden hac vizesi, yalnızca hac mevsiminde yapılırken; umre vizesi ise hac dönemi dışındaki ibadetler için alınmaktadır.
Suudi Arabistan vizesi başvurusu sırasında pasaportunda İsrail vizesi olan kişilerin başvuruları kabul edilmemektedir. Bu gibi durumlarda pasaport defteri yenilenmesi gerekmektedir. 35 yaş altındaki bekar kadınlar vize başvurusu için Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından onaylı davetiye mektubu ile vize başvurusunda bulunabilmektedir. 45 yaşının altındaki kadınların aileden birincil derece yakını (anne, baba, eş) yanında olmaksızın Suudi Arabistan’a girişi yasaktır. Seyahatlerinizi planlarken bunlara dikkat etmeniz faydalı olacaktır.
Suudi Arabistan çalışma vizesi başvurusu ise 50 yaş altındaki kişilere sunulmaktadır. Suudi Arabistan Diplomatik Temsilciliği, çalışma vizesi başvurusunda bulunan 50 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarının başvurularını kabul etmemektedir. Çalışma vizesi işlemleri sonrasında pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 gün oturumu aşmamak şartıyla Suudi Arabistan vizesi işlemleri açısında muaf tutulmaktadır.
Suudi Arabistan vize başvuru sırasında online vize başvuru formu doldurma işlemi yapıldıktan sonra Suudi Arabistan vizesi için gerekli evraklar hazırlanır. Vize evrakları hazırlandıktan sonra başvuru sahibi Suudi Arabistan Konsolosluğu’na giderek parmak izi verir ve başvuru işlemini tamamlar. Tüm bu vize başvuru işlemlerini yaparken Suudi Arabistan vize başvurusu için Long Vize’den destek alabilirsiniz.

Suudi Arabistan Vize Başvurusu
Suudi Arabistan Vize Evrakları Ve Belgeleri
Suudi Arabistan Vize Evrakları ve Belgeleri Suudi Arabistan seyahati yapabilmek için bu ülkeye seyahat edecek kişileri, Suudi Arabistan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği’ne vize başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu ülkeye seyahat edecek kişilerin Suudi Arabistan vize evrakları ve belgeleri, seyahat amaçlarına uygun vize türüne göre hazırlanmalıdır.
Suudi Arabistan vize evrakları ve belgeleri 2023 Suudi Arabistan vizesi almak zorunda olan bordo pasaport (umuma mahsus), yeşil pasaport (hususi), gri pasaport (hizmet), kırmızı ve siyah pasaport (diplomatik) sahibi Türk vatandaşları tarafından hazırlanmalıdır.
Suudi Arabistan vize başvuru için gerekli evraklar vize türüne göre değişiklik gösterdiği başvuru öncesinde yetkili vize ofisi Long Vize danışmanlarından destek almanız faydalı olacaktır. Vize başvurusunda hazırlamanız gereken evraklar, vize belgeleri, nelere dikkat etmeniz gerekiyor gibi konularda size yardımcı olacaklardır.
Suudi Arabistan Umre ve Hac Vizesi Evrakları ve Belgeleri
- Suudi Arabistan vize başvuru formu (imzalanmış olmalıdır)
- En az 1 yıl geçerliliği olan pasaport
- Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C. kimlik numarası yazılı olmalıdır)
- 2 adet 4×6 cm boyutunda biometrik fotoğraf
- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (tüm aile bireylerini kapsamalıdır)
Vize sonuçlanma süresi 5 ile 7 gündür.
Suudi Arabistan Vize Evrakları ve Belgeleri İşlemleri
- Suudi Arabistan vize başvuru formu
(Bilgisayar ortamında doldurulmalı ve çıktı alınarak imzalanmalıdır. Şirket yöneticisi tarafından kaşelenip imzalanmalıdır.)
- Suudi Arabistan vize başvuru dilekçesi
(Şirketin antetli kağıdına, seyahat tarihleri, amacı belirtilerek hazırlanmalı ve şirket bağlı olduğu İl Ticaret Odası ya da Valilik tarafından onaylanmalıdır.)
- Pasaport
(En az 1 yıl geçerliliği olan, 2 boş sayfası olmalıdır.)
- Pasaportun renkli fotokopisi
- Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C. kimlik numarası yazılı olmalıdır)
- 2 adet 4×6 cm boyutunda biometrik fotoğraf
- Barkod (Long Vize tarafından temin edilecektir.)
- Davetiye mektubu
(Suudi Arabistan Ticari Odası veya Dış İşleri Bakanlığı onaylı olmalıdır.)
- Şehadetname
(Davetiye gönderen Suudi Arabistan firmasının ticari sicil belgesi)
- Diplomanın aslı veya fotokopisi
Çalışılan kurumun evrakları
(İngilizce faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, ticari sicil gazetesi fotokopileri)
Özel sektörde çalışanlar için SGK işe giriş belgesi ve son 4 aylık maaş bordrosu. (kaşeli ve imzalı olmalıdır.)
- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (tüm aile bireylerini kapsamalıdır)
Vize sonuçlanma süresi 4 ile 5 gündür.
Suudi Arabistan aile arkadaş ziyareti, turistik, eğitim vizesi evrakları ile ilgili bilgileri Long Vize danışmanlarından öğrenebilirsiniz.

Suudi Arabistan Vize Evrakları Ve Belgeleri
Suudi Arabistan Vize Formu
Suudi Arabistan Vize Formu Suudi Arabistan seyahati için vize başvuru yaparken Suudi Arabistan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği’ne Suudi Arabistan vize formu doldurulması gereklidir. Konsolosluk vize başvurusunun ilk adımı olan Suudi Arabistan vize formu, eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalıdır.
Suudi Arabistan vize başvuru formu Türkçe ve İngilizce olarak doldurulabilmektedir. Bilgisayar ortamında, başvuru sırasında sunulan kimlik, pasaport ve evrak bilgilerini doğrulayacak şekilde doldurulan vize formu, daha sonrasında çıktısı alınarak imzalanmalıdır. Başvuru formunda yer alan fotoğraf kutucuğuna 4×6 cm boyutlarında biometrik fotoğraf yapıştırılmalıdır. Suudi Arabistan vize formuna atılan imza başvuru sahibinin pasaportunda yer alan imza ile aynı olmalıdır. Aksi takdirde vize başvuru değerlendirilirken dikkate alınmamaktadır.
Suudi Arabistan vize başvuru formu, Suudi Arabistan Konsolosluğu’na iletilmektedir. Bu belgede kişiye ve seyahat amacına yönelik vize başvuru bilgileri bulunmaktadır. Vize başvuru formu, konsolosluk vize departmanı çalışanları tarafından vize değerlendirmesinde inceledikleri en önemli evraklardan biridir. Bu sebeple doldurulan bilgilerin doğruluğu, önem arz etmektedir.
Suudi Arabistan Vize Dilekçe Örneği Nasıl Hazırlanır?
Suudi Arabistan vizesi dilekçe örneği başvurusu sırasında doldurulan vize başvuru formu Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından görevlendirilmiş Long Vize tarafından temin edilmektedir. Vize başvurusu sırasında, Suudi Arabistan vize formu bilgisayar ortamında danışmanları yardımı ile doldurulmaktadır. Başvuru formunda yer alan yerlere kimlik, pasaport bilgileri, seyahat amacı, tarihleri ve vize türü doğru bir şekilde doldurulmalıdır. Başvuru formu doldurulduktan sonra çıktısı alınarak fotoğraf yapıştırılmalı ve imzalanmalıdır.
Başvuru formu doldurulurken seyahat nedeni bölümüne seyahat amacına uygun olacak şekilde iş, umre, hac, oturum izni, aile arkadaş ziyareti, çalışma, ticari gibi vize türleri işaretlenmelidir. Başvuru yapan pasaport sahibinin Suudi Arabistan’da kalacağı süre boyunca nerede kalacağı, seyahat masrafları nasıl karşılanacağı detaylı bir şekilde belirtilmelidir.
Suudi Arabistan ticari, turistik, umre, hac, aile ziyareti, oturum izni, çalışma vize formu için yetkili başvuru merkezi olan Long Vize çalışanlarımızdan bilgi alabilirsiniz. Suudi Arabistan vize evrakları ve belgeleri ile ilgili sorularınızı Long vize çalışanlarına sorarak vize başvuru, randevu işlemlerinizi güvenilir ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Suudi Arabistan Vize Formu
Suudi Arabistan Vize İşlemleri
Suudi Arabistan Vize İşlemleri, Suudi Arabistan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği tarafından görevlendirilmiş başvuru merkezleri aracılığıyla yapılmaktadır. Suudi Arabistan’a seyahat edecek kişinin başvuru öncesinde seyahat amacına uygun vize türünü belirleyerek vize işlemlerine başlamalıdır. Başvuru yapabileceğiniz vize türleri ise hac vizesi, umre vizesi ve ticari vizesi türleridir.
Dini ibadetleri yerine getirmek amacıyla hac ve umre, iş ziyaretleri için ise ticari vize başvuru türünü seçebilirsiniz. Vizenizi kolayca ve güvenilir bir şekilde almak için Türkiye’deki Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından görevlendirilmiş başvuru merkezi Long Vize danışmanlık hizmetinden yararlanabilirsiniz.
Suudi Arabistan seyahati için umuma mahsus bordo pasaport, hususi yeşil pasaport, hizmet gri pasaport sahibi Türk vatandaşları vize alma zorunluluğu bulunmaktadır. Diplomatik kırmızı ve siyah pasaport sahibi Türk vatandaşları da Suudi Arabistan seyahatlerinde vize uygulamasına tabii olmaktadır.
Suudi Arabistan Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?
Suudi Arabistan vize işlemleri yaparken konsolosluk ve büyükelçilik tarafından belirlenen şartlara başvuru sırasında uyulması gerekmektedir. Suudi Arabistan vizesi başvurusu yaparken bölge ayrımı bulunmamaktadır. Türkiye’nin 81 ilinden vize başvurusu yapılmaktadır. Başvurularınızı Ankara Suudi Arabistan Büyükelçiliği ve İstanbul Suudi Konsolosluğu’na başvuru merkezleri aracılığıyla iletebilirsiniz.
Suudi Arabistan vize başvuru yapmadan önce, bu ülkeye seyahat edecek kişilerin vize danışmanlığı alarak işlemlerini gerçekleştirebilirler. Hac döneminde ibadet amacıyla hac vizesi başvurusu yapabilir; yine aynı zamanda hac dönemi dışında ibadet için umre vizesi başvuruları yapabilirsiniz. Ticari ziyaretler içinse Suudi Arabistan’dan gelecek davetiye mektubu ile ticari vize başvurusunda bulunabilirsiniz.
Suudi Arabistan vize işlemleri için Long Vize danışmanlık hizmetinden yararlanarak vize evrak ve belgeleri hazırlayabilir, vize randevusu alarak Suudi Arabistan vizesi başvurusu yapabilirsiniz. Suudi Arabistan vize işlemleri için en az 30 gün öncesinde başvuru yapmanız yararlı olacaktır. Özellikle ibadet, hac döneminde başvurular yoğun olmaktadır. Bu dönemlerde başvuruları önceden yapmak faydalı olacaktır. Vize başvuru sonuçları, başvurusu sonrasında ortalama 3 ile 5 gün arasında sonuçlanmaktadır.
Suudi Arabistan vizesi başvurusu yaparken yetkili başvuru merkezi Long Vize’den bilgi alarak bu ülkeye yapacağınız seyahatinizi planlayabilir, vize evrak listesini öğrenebilirsiniz.

Suudi Arabistan Vize İşlemleri
Suudi Arabistan Vize Randevusu
Suudi Arabistan Vize Randevusu işlemleri, Türkiye’nin 81 ilinden yapılabilmektedir. Seyahat edecek kişilerin vize başvuruları için Suudi Arabistan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği bölge ayrımı esası uygulamamaktadır. Başvurularınız yaşadığınız illerden konsolosluk ve büyükelçiliklere iletebilirsiniz.
Suudi Arabistan, ülkesine seyahat edecek umuma mahsus bordo pasaport, hususi yeşil pasaport, hizmet gri pasaport sahibi Türk vatandaşlarından vize istemektedir. Bu sebeple bu pasaport türlerine sahip Türk vatandaşlarının Suudi Arabistan vize randevusu alarak vize başvuru yapması gerekmektedir. Bunun yanı sıra, Suudi Arabistan vize işlemleri uygulamasına diplomatik kırmızı ve siyah pasaport sahibi Türk vatandaşları konsolosluk ve büyükelçilik tarafından tabii tutulabilmektedir.
Suudi Arabistan vize randevusu işlemleri için, konsolosluk ve büyükelçiliğin yetkilendirdiği vize başvuru merkezleri aracılığıyla işlemler yapılmaktadır. Suudi Arabistan vize işlemleri için yetkili başvuru merkezi Long Vize’den Suudi Arabistan hac, umre, çalışma, ticari vizesi ile ilgili hizmet alabilirsiniz.
Suudi Arabistan Vize Randevusu Nasıl Alınır?
Suudi Arabistan vize başvurusu işlemlerini yapabilmek için vize randevusu almak gerekmektedir. Başvuru yapılacak vize türüne göre, Suudi Arabistan vize evrakları ve belgeleri vize danışmanları yardımıyla hazırlanarak başvuru merkezleri aracılığıyla konsolosluk ve büyükelçiliklere iletilmelidir. Vize evraklarını teslim ettik sonra Suudi Arabistan vize başvuru işlemlerini tamamlamak için parmak izi vermek gerekmektedir.
Suudi Arabistan vize randevusu konsolosluk ve büyükelçilik tarafından yetkilendirilmiş başvuru merkezleri aracılığıyla alınmaktadır. Hac, umre, çalışma, ticari amaçlarla yapılan Suudi Arabistan vize başvuruları için randevu tarihinde konsoloslukta olmak gerekmektedir. Randevu günü vize evrakları teslimi sonrası, parmak izi verip mülakat sorularına cevap verdikten sonra vize başvuru işlemleri tamamlanmaktadır.
Suudi Arabistan Vizesi Mülakatı Soruları Nelerdir?
Suudi Arabistan vize başvurusu sırasında konsolosluk vize departmanı memurları tarafından seyahat amacınıza bağlı olarak mülakat yapılmaktadır. Suudi Arabistan vizesi mülakatı soruları hakkında vize danışmanlık hizmeti aldığınız yetkili başvuru merkezi Long Vize danışmanları size bilgi vereceklerdir.
Suudi Arabistan vize randevusu yapıldıktan sonra başvuru sonucunuz 3 ile 5 gün arasında konsolosluk tarafından açıklanmaktadır. Suudi Arabistan Konsolosluğu’nun yoğun olduğu bayram öncesi, hac mevsimi gibi dönemlerde vize işlemlerinde yaşanabilecek gecikmeleri göz önünde bulundurarak işlemlerinizi en az 30 gün öncesinde yapmak faydalı olacaktır.

Suudi Arabistan Vize Randevusu
Suudi Arabistan Vize Ücreti
Suudi Arabistan Vize Ücreti, bu ülkeye ticari, dini ibadet, çalışma, aile arkadaş ziyareti gibi sebeplerle seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından Suudi Arabistan Konsolosluğu vize departmanına ödenen ücrettir. Suudi Arabistan vize ücretleri, seyahat edecek pasaport sahiplerinin seyahat amacına göre başvuru yapacakları vize türüne göre değişiklik göstermektedir. 2023 Suudi Arabistan vize ücreti ne kadar sorusunun cevabı, vize için gerekli evraklar, başvuru şartları nelerdir gibi sorularınızı Long Vize danışmanlarına sormanız faydalı olacaktır.
Suudi Arabistan umre, hac, ticari çalışma gibi sebeplerle yapacağınız seyahatler için vize başvurularınızı Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından görevlendirilmiş yetkili vize başvuru merkezlerine yapılmaktadır. Suudi Arabistan vize ücretleri hakkında bilgileri bu kurumlardan öğrenebilirken aynı zamanda başvuru yapacağınız vizenin evraklarını da hazırlarken destek alabilirsiniz.
Suudi Arabistan vizesi için başvuru yaparken ödeyeceğiniz vize ücreti, Suudi Arabistan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği vize departmanlarına ödenecektir. Vize sonucunuzun olumlu ya da olumsuz çıkma durumuna göre ödeme yaptığınız ücret geri ödenmeyecektir. Bu sebeple Suudi Arabistan vize başvuru yaparken profesyonel vize danışmanlarından destek almak, doğru vize türüne, iyi hazırlanmış vize evrakları ile başvurmak gerekmektedir.
Suudi Arabistan Vize Ücreti Ve İşlemleri
Suudi Arabistan vize randevusu almak ve vize başvurusu yapmak için Suudi Arabistan vize ücreti ödemeniz gereklidir. Vize ücretini, Suudi Arabistan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezlerine yapılmaktadır. Suudi Arabistan vize başvurusu, seyahat amacına göre yapılması önemlidir.
İbadet döneminde hac vizesi için başvuru yaparak hac vize ücretini ödeyebilirsiniz. İbadet dönemi haricinde Kabe ziyareti için umre vizesi başvurusu yaparak umre vize ücreti ödeyebilirsiniz. Ticari vize başvurularında ise resmi davetiye işlemlerini hallettikten sonra ticari vize ücreti ödemesini yapabilirsiniz.
Hac vize başvurularında kontenjan sınırlaması olduğu için başvuru döneminin yoğunluğuna göre kontenjanlar hemen dolabilmektedir. Umre vize başvurusunda ise kontenjan uygulaması söz konusu değildir. Vize başvurularının yoğunluğuna bağlı olarak vize ücretleri de değişkenlik gösterebilmektedir.
Suudi Arabistan vize işlemleri yapmadan önce bu ülkenin konsolosluk ve büyükelçilikleri tarafından görevlendirilmiş yetkili vize başvuru merkezi Long Vize’ye Suudi Arabistan vize ücreti konusunda danışabilirsiniz.

Suudi Arabistan Vize Ücreti
Suudi Arabistan Vizesi Dilekçe Örneği
Suudi Arabistan Vizesi Dilekçe Örneği Suudi Arabistan’a seyahat edecek umuma mahsus bordo pasaport, hususi yeşil pasaport, hizmet gri pasaport, diplomatik kırmızı ve siyah pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Suudi Arabistan vize dilekçe örneği hazırlamaları gerekmektedir. Suudi Arabistan vizesi dilekçe örneği, bu ülkeye yapılacak vize başvurularında istenilen önemli evraklardan biridir. Dilekçe örneği, Suudi Arabistan Konsolosluğu’nun belirttiği şartlar doğrultusunda hazırlanmalıdır.
Suudi Arabistan vize dilekçe örneği hazırlarken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır. Bu dilekçenin yanlış hazırlanması durumunda vize başvurusu olumsuz sonuçlanabilmektedir. Bu sebeple hem vize için ödemiş olduğunuz ücretten hem de seyahat planlarınızdan olabilirsiniz. Suudi Arabistan vize evrakları ve belgeleri hazırlarken yetkili vize başvuru merkezi Long Vize’den destek alabilirsiniz.
Suudi Arabistan Vizesi Dilekçe Örneği Nasıl Hazırlanır?
Suudi Arabistan vize dilekçesi, çalışan kişiler için şirketlerindeki yöneticiler tarafından hazırlanmalıdır. Hazırlanan dilekçe yönetici tarafından seyahat amacı ve izin tarihleri belirtilmeli yazılmalıdır. Son olarak bu şirket yöneticisi tarafından vize dilekçesi yönetici tarafından imzalanarak kaşelenmelidir. Ayrıca İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan vize dilekçesi şirketin bağlı olduğu İl Ticaret Odası veya İl Valiliğine onaylatılmalıdır.
Suudi Arabistan vize dilekçe örneği hazırlarken dikkat edilecek hususlar şunlardır;
- Suudi Arabistan’a hangi amaçla seyahat edileceği vize dilekçesinde belirtilmelidir. Seyahat acentesinden alınan bir tur ile seyahat edilecek ise geziye ait tüm ayrıntılar vize evraklarına eklenmelidir.
- Vize dilekçesi hazırlanırken seyahat tarihleri belirtilmelidir. Suudi Arabistan’dan başka ülkeye geçiş yapılacak ise dilekçe de bu bilgiye yer verilmelidir.
- Suudi Arabistan vize dilekçesinde seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağı açıkça belirtilmelidir. Başkası tarafından karşılanacak ise sponsor dilekçe ve evraklar hazırlanmalıdır.
- Vize dilekçesi, başvuru dosyasında yer alan bilgilerle uyumlu olmalıdır. Aksi durumda vize ret sonucuna sebep olmaktadır.
- Suudi Arabistan vize başvurusu yapan kişi özel sektörde SGK’lı çalışan ise çalıştığı firma tarafından şirket antetli kağıdına hazırlanmış, yönetici tarafından imzalanıp kaşelenmiş vize dilekçesi hazırlamalıdır.
- Başvuru yapacak kişi ev hanımı, öğrenci, çalışmayan biri ise seyahat masraflarını karşılayacak birincil dereceden yakın (anne, baba, eş) kişiye ait sponsor dilekçesini vize evrakları arasında eklemelidir.
Suudi Arabistan vize dilekçe örneği hazırlarken konsolosluk vize işlemlerinde Long Vize danışmanlık hizmetine başvurabilirsiniz.

Suudi Arabistan Vize Dilekçe Örneği
Suudi Arabistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Suudi Arabistan Vizesi Kaç Günde Çıkar? başvuru sırasında sık sorulan sorulardan biridir. Bu ülkeye edecek Türk vatandaşlarının Suudi Arabistan vize başvurusu yapması gerekmektedir. Suudi Arabistan vizesi başvuru sonuçları belli olma süresi, başvurulan vize türüne, seyahat edilecek tarihe ve konsoloslukların yoğunluklarına bağlı değişkenlik göstermektedir.
Suudi Arabistan vize başvuruları ortalama 3 ile 5 gün arasında sonuçlanmaktadır. Suudi Arabistan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği vize departmanın başvuruları değerlendirme süreci seyahat amacına, seyahat tarihine ve konsolosluk yoğunluğuna göre değişebilmektedir. Bu sebeple vize başvurusu yaparken en az 30 gün önceden Suudi Arabistan vize randevusu alarak başvurularınızı yapmanız faydalı olacaktır.
Suudi Arabistan vizesi kaç günde çıkar? sorusu, vize evrakları ve belgeleri, randevu işlemleri ile ilgili tüm sorularınızı konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş başvuru merkezi Long Vize danışmanlarından öğrenebilirsiniz.
Suudi Arabistan Vizesi Başvuru Süreci Ne Zaman Sonuçlanır?
Suudi Arabistan vizesi başvuru sonuçları genellikle 3 – 5 gün arasında belli olmaktadır. Başvuru süreci konsolosluk vize departmanı değerlendirme sürecine göre bazen uzayabilmektedir. Bu süre aynı zamanda başvurularınızın resmi tatillere denk gelmesi durumunda da değişkenlik gösterebilmektedir.
Hac, umre, çalışma ve ticari amaçlarla yapmış olduğunuz başvuru sonuçlanma süresi farklı olabilmektedir. Suudi Arabistan’a yapacağınız seyahati ve vize başvurusunuz özellikle başvuru yapacağınız tarihe göre planlamak önemlidir. Hac mevsimi öncesi Suudi Arabistan vizesi başvurularında yoğunluk olacağı için bir ay öncesinden işlemlere başlayabilirsiniz. Bu süreçte vize işlemlerini hızlandırmak ve olumlu sonuç almak için vize danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.
Suudi Arabistan vizesi kaç günde çıkar? sorusunun cevabı, bu ülkeye yapılacak seyahat tarihine bağlı olduğu kadar vize evraklarının hazırlanma ve tamamlanma süresine de bağlıdır. Suudi Arabistan vizesi sonucu 3 – 5 gün arasında çıkmaktadır. Ama bu süre, yoğunluk olan dönemlerde 15 güne kadar uzayabilmektedir.
Suudi Arabistan vizesi sonuçlanma süresi, konsolosluk ve büyükelçiliğin çalışmadığı resmi tatilleri kapsamamaktadır. Vize başvurularınızı yaparken Long Vize danışmanlarından vize evraklarının hazırlanması, vize kaç günde sonuçlanır, randevusu işlemleri, Suudi Arabistan vize mülakatı gibi konularda bilgi almanız faydalı olacaktır.

Suudi Arabistan Vizesi Kaç Günde Çıkar
Suudi Arabistan Vizesi Nasıl Alınır?
Suudi Arabistan Vizesi Nasıl Alınır? Suudi Arabistan seyahati yapmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Suudi Arabistan vize başvuru yapması gerekmektedir. Umuma mahsus (bordo) pasaport, hususi (yeşil) pasaport, Hizmet (gri) pasaport ve diplomatik pasaport (siyah ve kırmızı) sahibi Türk vatandaşları Suudi Arabistan’a seyahat edebilmek için vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Suudi Arabistan vizesi nasıl alınır? sorusunun cevabı için Long Vize danışmanlarından destek alabilirsiniz.
Suudi Arabistan vizesi başvuruları, bu ülkenin konsoloslukları ve büyükelçilikleri tarafından görevlendirilmiş seyahat acenteleri, vize ofisleri aracılığıyla yapılmaktadır. Bu ülkeye yapacağınız turistik seyahat için gereken Suudi Arabistan turistik vizesi başvurularını Ankara Suudi Arabistan Büyükelçiliği’ne ve İstanbul Suudi Arabistan Konsolosluğu’na yapılmaktadır. Bunun haricinde kalan ticari vize, umre vizesi, hac vizesi, çalışma vizesi başvuruları konsolosluk ve büyükelçilik tarafından görevlendirilmiş seyahat acentelerine ve vize ofislerine yapılmaktadır.

Suudi Arabistan Vizesi Nasıl Alınır
Suudi Arabistan Vizesi Nasıl Alınır Ve Başvuru Şartları
Suudi Arabistan vize başvurusu yapılırken seyahat amacına uygun olarak hac, umre, aile arkadaş ziyareti, ticari, çalışma vize türlerinden birisine başvuru yapabilmektedir. Vize türünü belirledikten sonra Suudi Arabistan Konsolosluğu vize departmanı tarafından istenilen vize evrakları ve belgeleri hazırlamalıdır.
Bu işlem sonrasında randevu alarak belirtilen tarihte Suudi Arabistan Konsolosluğu’na vize evrakları ile gitmelidir. Vize başvurusu sırasında konsolosluk vize departmanı tarafından seyahat edecek Türk vatandaşlarına seyahat amaçlarına yönelik mülakat yapılmaktadır. Bu işlemleri tamamladıktan sonra Suudi Arabistan vizesi sonucu 5 ile 15 gün arasında belli olmaktadır.
Suudi Arabistan vizesi nasıl alınır ? sorusunun en önemli yanıtıdır, başvurduğunuz vize türüdür. Suudi Arabistan diğer ülkelere kıyasla vize uygulamasında daha sıkı kurallara sahiptir. Dini ibadet merkezi olması sebebiyle vize değerlendirmelerinde belli kurallara sahiptir. İsrail’e seyahat eden ve pasaportunda bu ülkeye ait vize, mühür bulunduran kişilerine vize başvurularını kabul etmemektedir.
Ayrıca 35 yaş altındaki bekar kadınların başvurularında yanında aileden birincil derecede bir yakının (anne-baba) olması şartı aramaktadır. Aile arkadaş ziyaretleri, çalışma, ticari vize başvurularında davetiye mektubu istemektedir. Suudi Arabistan vizesi nasıl alınır? soruları, başvuru şartları, vize için gerekli evrak listesi nelerdir gibi sorularınız için Long Vize danışmanlarından yardımcı almanız yararlı olacaktır.
Suudi Arabistan’ın Vize İstemediği Ülkeler
Bahreyn |
Kuveyt |
Umman |
Birleşik Arap Emirlikleri |
Suudi Arabistan Hakkında Genel Bilgiler
Nüfus | 34.218.169 |
Para Birimi | Riyal (SAR) |
Resmi Dili | Arapça |
Dini | İslam |
Telefon Kodu | +966 |
Trafik Akış Yönü | Sağdan |
En Popüler Yemekleri | Nejdi Kabsa – Yemeni mandi – Brost – Foul |
Gezilecek Yerler | Kabe – Mescid-i Nebev – Kuba Mescidi – Murabba Sarayı – Al – Balad |
Başkent | Riyad |
Şehirleri | Riyad – Cidde – Mekke – Medine – Ad Dammam – Taif – Tebük – Abha |
Yüz Ölçümü | 2.149.690 km2 |
Zaman Dilimi | UTC+3 (AST) |
İnternet Alan Adı | .sa |
Kurucusu | Abdülaziz İbni es Suud |
Başkanı | Selman bin Abdülaziz |
Asgari Ücret | 3 bin Riyal |
İklimi | Çöl |
Asker Sayısı | 235.000 |
Komşu Ülkeleri | Ürdün – Irak – Kuveyt – Katar – Bahreyn – Umman – Yemen – Kızıldeniz |
Kuruluş Tarihi | 23 Eylül 1932 |

![]() [email protected] |
![]() |
![]() |
![]() 08:30 – 00:00 |
Sıkça Sorulan Sorular
Suudi Arabistan Vizesi Nasıl Alınmaktadır?
Suudi Arabistan Vizesine Konsolosluktan Mı Başvuru Yapılır?
Suudi Arabistan Vizesi Kaç Günde Çıkartılır?
Suudi Arabistan Vize Başvurusu İçin Randevu Almak Gerekir Mi?
Suudi Arabistan Vizesi İle Hangi Ülkelere Seyahat Edilebilir?
Suudi Arabistan Büyükelçiliği Vize Bölümünün Görevleri Nelerdir?
Suudi Arabistan Büyükelçiliğinden Vize İşlemleri Yapılıyor Mu?
Suudi Arabistan Büyükelçiliği Vize Randevusu Alınır Mı?
Suudi Arabistan Vize Ücreti Büyükelçiliğe Mi Ödenir?
Suudi Arabistan Büyükelçiliği Vize Sonucu İçin İtiraz Edilir Mi?
Suudi Arabistan Konsolosluğu Vize Bölümünün Görevleri Nelerdir?
Suudi Arabistan Konsolosluğundan Vize Başvurusu Yapılır Mı?
Suudi Arabistan Vizesi İçin Ücret Ödenir Mi?
Suudi Arabistan Konsolosluğundan Vize Başvurusu İçin Randevu Almak Gerekir Mi?
Suudi Arabistan Konsolosluğuna Vize Sonucu İçin İtiraz Edilebilir Mi?
Suudi Arabistan Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır?
Suudi Arabistan Aile Arkadaş Ziyareti Vizesinde Davetiye Olmak Zorunda Mı?
Suudi Arabistan Aile Arkadaş Ziyaretinde Davetiyesini Kimler Gönderebilir?
Suudi Arabistan Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi Kaç Günlük Verilir?
Suudi Arabistan Aile/Arkadaş Ziyareti Vizesi İle Hangi Ülkelere Gidilir?
Suudi Arabistan Ticari Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar Nelerdir?
Suudi Arabistan Ticari Vize Nasıl Alınmalıdır?
Suudi Arabistan Ticari Vize Alırken Davetiye Kullanmam Şart mı?
Suudi Arabistan Ticari Vizeye Kimler Başvuru Yapabilir?
Suudi Arabistan Ticari Vize Evrakları Nelerdir?
Suudi Arabistan Turistik Vize Nasıl Alınır?
Suudi Arabistan Turistik Vize Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?
Suudi Arabistan Turistik Vize Şartları Nelerdir?
Suudi Arabistan Turistik Vizeye Kimler Başvuru Yapabilir?
Suudi Arabistan Turistik Vizesi Alırken Davetiye Kullanmam Şart Mı?
Suudi Arabistan Vize Başvurusu Nasıl Yapılmaktadır?
Suudi Arabistan Vize Başvurusu Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?
Suudi Arabistan Vize Başvuru Evrakları Nelerdir?
Suudi Arabistan Vize Başvurusunda Kendim Gelmek Zorunda Mıyım?
Suudi Arabistan Vize Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?
Suudi Arabistan Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Suudi Arabistan Vizesi Gerekli Evrak Listesini Nereden Öğrenebilirim?
Suudi Arabistan Vize Evrakları Ve Belgeleri Nereye Verilir?
Suudi Arabistan Vize Evrakları Ve Belgeleri Teslimi Ne Zaman Yapılır?
Suudi Arabistan Vize Evrakları Ve Belgelerini Ne Zaman Hazırlamalıyım?
Suudi Arabistan Vize Formu Nasıl Doldurulmaktadır?
Suudi Arabistan Vize Formunu Nereden Alabilirim?
Suudi Arabistan Vize Formu Doldurulurken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Suudi Arabistan Vize Formu Ücretli Midir?
Suudi Arabistan Vize Formunun Olmaması Eksik Evrak Sayılır Mı?
Suudi Arabistan Vizesi İşlemleri Nasıl Yapılır?
Suudi Arabistan Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Suudi Arabistan Vize İşlemleri Nereden Yapılır?
Suudi Arabistan Vize İşlemlerine Kendim Gelmek Zorunda Mıyım?
Suudi Arabistan Vize İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Suudi Arabistan Vize Randevusu Nereden Alınır?
Suudi Arabistan Vize Randevusu Nasıl Alınır?
Suudi Arabistan Vizesi İçin Randevu Almak Zorunlu Mudur?
Suudi Arabistan Vize Randevusu Kaç Gün Sonraya Verilir?
Suudi Arabistan Vize Randevusunda Kendim Bulunmak Zorunda Mıyım?
Suudi Arabistan Vize Ücreti Ne Kadar?
Suudi Arabistan Vize Ücreti Nereye Ödenir?
Suudi Arabistan Vize Ücretini Kim Belirler?
Suudi Arabistan Vize Ücreti Ne Zaman Ödenir?
Suudi Arabistan Vizesi Harç Bedeli Neye Göre Belirlenir?
Suudi Arabistan Vizesi Dilekçe Örneği Nasıl Yazılır?
Suudi Arabistan Vize Dilekçesinin Olmaması Eksik Evrak Sayılır Mı?
Suudi Arabistan Vize Dilekçe Örneği Doldurulurken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Suudi Arabistan Vizesi Kaç Günde Çıkmaktadır?
Suudi Arabistan Vizesi Kaç Günde Çıkar ve Vize Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?
Suudi Arabistan Vize Randevusu Kaç Gün Sonraya Verilir?
Suudi Arabistan Vize Evrakları Ve Belgelerini Ne Zaman Hazırlamalıyım?
Suudi Arabistan Vizesi Kaç Günlük Çıkar?
Suudi Arabistan Vizesi Nasıl Alınmalıdır?
Suudi Arabistan Vize Başvurusu İçin Randevu Almak Gerekir Mi?
Suudi Arabistan Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılmaktadır?
Suudi Arabistan Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?
Suudi Arabistan Vizesi İşlemleri Nasıl Yapılmaktadır?